Skip to content

Життя без обмежень: у Дніпрі ветеран без обох ніг навчається на водія вантажівки (відео)

Олександр, який втратив обидві ноги на війні, пішов навчатися на водія. Улітку у Дніпрі відкрилася автошкола для людей з інвалідністю, де він і почав навчання. Учні з порушеннями опорно-рухового апарату тренуються на сучасних автомобілях, які оснащені спеціальними пристосуваннями для керування. Про це пише «Наше місто» з посиланням на ДніпроТВ.

Олександр захищав Україну з 2014 року. Він брав участь у Антитерористичній операції, а потім воював на Київщині під час повномасштабного вторгнення росії. У березні Олександр отримав важке поранення, через яке опинився в інвалідному візку.

Чоловік мріє стати водієм-перевізником, тому пішов до Автошколи для осіб з інвалідністю. Швидко пройшов медкомісію та почав вивчати теорію ПДР.

Олександр успішно склав теоретичний іспит на категорії В і С1. Далі його чекають практичні заняття, які тривають 7 тижнів і включають 40 годин водіння.

Олександр стане першим водієм вантажівки в Україні без обох кінцівок. Він каже, що пристосуватися до ручного управління було нескладно.

Для зручності учнів з інвалідністю в автошколі є спеціальна аудиторія зі столами, висоту яких можна регулювати.

За час існування пілотного проекту в автошколі права отримали 5 людей з інвалідністю, ще 20 навчаються.

Раніше ми писали, виплати людям з інвалідністю в Україні у 2024 році.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: