Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Запрошує «Сонячний промінчик»: у Дніпрі очно працює садочок для дітей з вадами зору

Запрошує «Сонячний промінчик»: у Дніпрі очно працює садочок для дітей з вадами зору

У Дніпрі продовжують відкриватись дитячі садочки. Поки що через війну вони працюють тільки у першій половині дня, але багато хто з батьків радий і цьому. Особливо це важливо у тих випадках, коли мова йде про дітей з особливими потребами.

– Наш заклад «Сонячний промінчик» приймає дітей з порушеннями зору, –  розповідає Ольга Ушакова – директорка ДНЗ№ 346 . – Офлайн працюємо з 7 листопада минулого року. Але є й такі діти, які займаються з вихователями тільки дистанційно. В нас відкрито три групи для середнього та старшого віку,  в кожній – не більше 10 дітлахів.

Запрошує «Сонячний промінчик»: у Дніпрі очно працює садочок для дітей з вадами зору

Вихователі дуже скучили за дитячими посмішками, тож до їх приходу педагогічний колектив садочку готувався дуже ретельно. Ольга Ушакова запропонувала вихователям  взяти участь у конкурсі на найпростіше укриття. Виникла ідея створити там цікаве розвиваюче середовище для малечі. І це дало дуже цікавий результат. Коли лунає сигнал повітряної тривоги, діти спускаються не у підвал, а у «чарівний замок».

– Наше укриття поділене на певні осередки,  – проводить екскурсію Катерина Циганкова – вихователька-методистка ДНЗ№ 346. – Є куточки дефектолога, психолога, а також  музичний осередок, де є синтезатор та барабани. Також є осередок фізичного виховання та корекційна стінка, тренажери для зору, нейродоріжки. На вході в укриття малечу зустрічає нібито справжня «вулиця», завдяки якій діти вивчають правила дорожнього руху.

Запрошує «Сонячний промінчик»: у Дніпрі очно працює садочок для дітей з вадами зору
Запрошує «Сонячний промінчик»: у Дніпрі очно працює садочок для дітей з вадами зору

Для вихованців «Сонячного промінчика» дуже важливо відвідувати садочок очно ще й тому, що сюди ходять діти з вадами зору. Вони тут не оздоровлюються, але відновлюються та корегують певні порушення. Деякі малюки мають досить важкі патології. Але у цьому закладі є всі умови для надання їм якісної допомоги. Працює лікар-офтальмолог, потрапити на прийом до якого протягом дня можуть навіть ті вихованці, які знаходяться на «дистанційці». Є медичний кабінет з сучасним обладнанням. Недивно, що у цей садочок батьки возять дітей з різних районів Дніпра.

– Дитячі садочки у нашому місті відкриваються поступово, після отримання акту ДСНС про наявність найпростішого укриття, –  зазначає Світлана Клявченко – заступниця начальника управління департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради. –  Зараз триває облаштування укриттів у 30 закладах дошкільної освіти. На одному тижні може відкритись два садочки, на іншому – п’ять.

Запрошує «Сонячний промінчик»: у Дніпрі очно працює садочок для дітей з вадами зору

Зараз у Дніпрі за змішаною формою працює 52 дитячі садочки та 7 закладів загальної середньої освіти з дошкільними підрозділами.  У 123 садочках та 16 закладах середньої освіти з дошкільними підрозділами організовано виключно дистанційне навчання. До кінця цього навчального року у місті мають відкритись 82 дитячі садочки.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як у дитячих садочках Дніпра відбувається навчання онлайн.

Юліанна Кокошко

Фото Валерія Кравченка

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Тема дня

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: