Site icon Наше Місто

За тиждень померли 4 людини: на Дніпропетровщині росте рівень захворюваності на COVID-19

За тиждень померли 4 людини: на Дніпропетровщині росте рівень захворюваності на COVID-19

У Дніпропетровській області зростає рівень захворюваності на коронавірус. За тиждень з 19 по 25 січня померли четверо людей, – передає «Наше Місто».

За даними обласного лабораторного центру МОЗ України на Дніпропетровщині рівень захворюваності на COVID-19 та ГРВІ зріс на 9%. Про це завідувачка відділення організації епідеміологічного нагляду Олена Кузьменко розповіла журналістам Суспільного. Вона каже, що серез усіх випадків захворювання на гострі респіраторні вірусні інфекції 6% випадків припадає на COVID-19.

Таким чином, на цьому тижні було зафіксовано захворювання на COVID-19 у понад 400 людей. За цей час ГРВІ було виявлено у близько 9,5 тисяч людей. Проте, за словами Олени Кузьменко, цей показник на 50% нижчий від епідемічного порогу.

«Найбільша кількість захворілих – це Дніпро, Кривий ріг, Павлоград, Кам’янське. Найбільше поширення відбувається серед дітей від 5 до 17 років. У порівнянні з попереднім тижнем у нас зросла кількість осіб, які були госпіталізовані. Таких осіб у нас 408, з них 199 це діти до 17 років», – розповідає фахівчиня.

Окрім того, вже другий тиждень в області фіксують циркуляцію вірусів грипу типу А. За словами завідувачки відділення організації епідеміологічного нагляду, такий грип викликає серйозні ускладнення, серед яких пневмонія, ураження серцево-судинної системи, кровоносної системи тощо.

«Він небезпечний саме ускладненнями. Перші ознаки — це насамперед дуже висока температура, яка важко піддається зниженню, загальна слабкість, інтоксикація, може бути першіння в горлі, кашель», – каже Олена Кузьменко.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, скільки наразі у Дніпрі коштують антивірусні маски.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version