Site icon Наше Місто

У Дніпрі журналісти перевірили укриття у дитячих садках (Відео)

У Дніпрі працюють 60 дитячих садочків. В цілому до кінця навчального року у Дніпрі працюватимуть 82, а 53 вже відкриті. У частині садочків вже відремонтовано укриття. Журналісти «Наше місто» побували у декількох  освітніх закладах для дітей дошкільного віку для того, щоб ретельно перевірити облаштування укриттів.

Процедура організації та спусканні дітей в укриття відпрацьована робітниками садочка до автоматизму. Укриття у цьому закладі розраховане на 185 осіб. Зараз його відвідують близько 100 дітей та 30 співробітників.

«Якщо під час навчально-виховного процесу триває повітряна тривога, то працівники які закріплені за кожною виховною групою вони прямують до цієї групи допомагають вдягти дітей та спускаються до укриття», – розповіла директорка комунального закладу дошкільної освіти №401 ДМР Тетяна Мущенко.

Укриття закладу обладнано усім необхідним. Тут є вентиляційна система, пожежна сигналізація, водопровідні та каналізаційні комунікації. Раз на три місяці проходять спеціальні перевірки та огляди.

«Кожного ранку ми перевіряємо температурний режим, наявність питної води. Це ми робимо кожен день», – додала пані директорка.

Окрім частини медичної допомоги в укритті є дитячі ліжка, туалети для дітей та дорослих, душова кабіна, куточок психолога, ляльковий театр та багато іграшок. Місця для кожної групи відзначені спеціальними наліпками. Тож дітки одразу знають, куди їм сідати.

При спусканні до укриття вони не панікують. Для них це певна форма гри, каже директорка комунального закладу дошкільної освіти комбінованого типу №402 ДМР Наталія Затульна.

Окрім усього необхідного обладнання у цьому садочку є і телевізор за допомогою, якого діти можуть слухати музику, займатися гімнастикою та танцювати. Також це дозволяє проводити різні свята.

Укриття у дитячих садочках повинні забезпечуватися: місцями для сидіння, ємностями з питною водою, резервним освітленням, первинними засобами пожежогасіння, засобами надання медичної допомоги, засобами зв’язку та шанцевим інструментом.

Раніше ми писали, як у Дніпрі відбуваються онлайн-заняття у дитячих садках.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version