Site icon Наше Місто

Без роботи не уявляю життя: історія Наталії Чергін з Дніпра, яка 32 роки працює у соцсфері

У кожного працівника соціальної сфери свій шлях до професії: приклад певних людей, необхідність пізнати себе чи непереборне  бажання допомагати іншим. Начальниця відділу соціальних гарантій Лівобережного УСЗН Дніпровської міської ради Наталія Чергін обрала свою професію ще у дев’ятнадцятирічному віці і вже понад три десятиліття працює у соціальній сфері, пише «Наше місто».

«Після закінчення технікуму я працювала у відділі соціального забезпечення населення спеціалістом з призначення пенсій. Спочатку було дуже складно спілкуватись з людьми похилого віку. Я – дев’ятнадцятирічна дівчина тоді ще не розуміла, що таке пенсія. У мене була молода мама, молода бабуся, тому мені було дивно дізнатись, що є люди, які отримують пенсії. А потім я навчилася нараховувати пенсійні виплати та розуміти потреби людей похилого віку», – зізнається Наталія Чергін.

Відзначимо, що пенсійна тема не залишає нашу героїню протягом усього її трудового шляху. Згодом Наталія Олексіївна перейшла у Пенсійний фонд, де 15 років працювала головним спеціалістом з перевірки пенсій.

«Я отримала вищу економічну освіту. А вже потім потрапила до УСЗН. І знову займалася перевіркою пенсій. Вступила на магістратуру в університет, отримала спеціальність «магістр державної служби». Вже в УСЗН я працюю 17 років».

Наталія Чергін жартує, що працівниками соціальної сфери не стають, а народжуються, бо тут треба вміти слухати, мати добре серце і велике бажання допомогти людині.

«Мені іноді здається, що нашу роботу можна порівняти з професією лікарів. Можливо, що це пафосно звучить, але так воно і є. Адже і до нас люди приходять з якоюсь проблемою, зі своїм болем. І лише коли вони розкажуть свою історію, ми визначаємо, як можемо їм допомогти. Як і до лікарів, до нас люди приходять за допомогою і отримують її. Я вже без цієї роботи просто не уявляю свого життя. Буває, що йду по місту, зустрічаю нужденну людину і вже бачу, як їй можна допомогти. Було таке, що люди зверталися до мене просто на вулиці. Мабуть, на обличчі написано, що я працюю у соціальній сфері», – каже Наталія Олексіївна.

За плечима нашої героїні – 32 роки роботи у соціальній сфері. Наразі вона очолює відділ соціальних гарантій Лівобережного УСЗН ДМР.

«Протягом робочого дня спеціалісти відділу соціальних гарантій спілкуються з відвідувачами з різних питань. Приймають заяви на оздоровлення, лікування, реабілітацію дітей з інвалідністю, професійну реабілітацію учасників війни, надають консультації з інших питань. Люди приходять до нас зі своїм болем. До цього неможливо звикнути», – вважає Наталія Чергін.

Наталія Олексіївна каже, що для неї найприємніше – побачити результат своєї роботи. Вдячні очі людей, які отримали допомогу.

«Мене мотивує працювати цей чудовий Прозорий офіс. Ми дуже чекали на його відкриття. Головне, що відвідувачам тут світло, тепло, комфортно. Вони дуже вдячні за нашу роботу. Адже тут надається широкий спектр послуг. Головне – розуміти людину, яка прийшла з якоюсь проблемою. Вислухати її, постаратися допомогти. Робити це спокійно та зважено, бути людиною з добрим серцем. У нас лише такі й працюють», – підкреслила пані Наталія.

У вільний від роботи час вона полюбляє кататись на ковзанах, на лижах. Чоловік та дорослий син усіляко підтримують Наталію Олексіївну та пишаються тим, що протягом багатьох років вона допомагає людям.

Фото Валерія Кравченка.

Нагдаємо, раніше ми розповідали історію лікаря-переселенця, який працює у Дніпрі.

Категорія: Важливо, Інтерв'ю, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version