Skip to content

Відключення світла боржникам у Дніпрі: повернення електроенергії може коштувати кілька тисяч гривень

В Україні скасували мораторій на відключення боржників від комунальних послуг. Тепер осіб, що не платять, позбавлятимуть можливості отримувати електропостачання. Що робити абонентам, яким вже відключили світло та як відновити надання послуги? Про це розповів директор компанії-постачальника електроенергії YASNO у Дніпропетровській області Юрій Федько в ефірі програми «Шах і Мат» на телеканалі Відкритий.

Якщо у вас є борг за електроенергію, а ви отримали попередження про відключення, слід оперативно його сплатити, або заключити договір про реструктуризацію. Щоб відновити електропостачання після відключення за борги, потрібно виконати дві умови.

«По-перше, потрібно врегулювати заборгованість: або повністю сплатити борг постачальнику, або заключити договір реструктуризації. По-друге, сплатити послуги відключення та підключення оператору системи розподілу. Це може коштувати як кілька сотень, так і декілька тисяч гривень, коли для відключення застосовувалася автовишка», – відмітив Юрій Федько.

Після виконання цих умов світло абоненту підключать у строк до 3 днів, якщо він живе у місті, та до 5 днів, якщо мова йде про сільську місцевість. Якщо ви не виконаєте ці умови, вам доведеться сплатити не лише борг, а й додаткові витрати на відключення та підключення. Крім того, ви можете залишитися без світла на декілька днів.

Категорія: Важливо, ЖКГ, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: