Skip to content

Пройшов Оленівку і був у найгарячіших точках: військовий з Дніпропетровщини отримав держнагороду

Пройшов Оленівку і був у найгарячіших точках: військовий з Дніпропетровщини отримав держнагороду

Військовий з Дніпропетровщини був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Чоловік захищав нашу державу у найгарячіших точках та навіть пройшов Оленівку, – передає «Наше Місто».

Військовий Ігор Самарцев, який наразі працює на ДТЕК ШУ Тернівське, отримав орден «За мужність» ІІІ ступеня за розпорядженням Президента України. Про це повідомили у Фейсбуці ДТЕК Павлоградвугілля.

Зараз Ігор – машиніст гірничо-виїмкових машин на дільниці підготовчих робіт № 1 шахти Західно-Донбаська. Він має понад 20 років шахтарського стажу. На підприємстві кажуть, що Ігор – один з найкращих бригадирів прохідників на шахтоуправлінні. До того ж чоловік отримував дві професійні нагороди: «Шахтарська слава» III та II ступенів.

Проте коли почалася широкомасштабна війна чоловік зрозумів, що має захищати свою Батьківщину та боротися за майбутнє своїх трьох дітей. Вже 1 березня 2022 року Ігор приєднався до лав ЗСУ.

З перших же днів служби військовий потрапив до Донецької області: він опинився під Волновахою, яка є однією із гарячіших точок. Ігор служив мінометником у першій мінометній батареї. Військового досвіду у чоловіка не було, тож усьому довелося вчитися на полі бою.

Проте потім Ігор, разом зі своїми побратимами та іншими військовими, потрапив у полон. Це сталося через місяць служби – тоді чоловік опинився у колонії в Оленівці. Проте, на превелике щастя, незабаром він дивом опинився у списку на обмін полоненими. А вже через кілька тижнів після звільнення Ігоря вся Україна дізналася про страшну, трагічну новину. Тоді в оленівській колонії стався теракт, під час якого загинули понад півсотні українських захисників.

«Поки я був у полоні, мої близькі не знали де я та що зі мною відбувається. Звичайно, вони дуже хвилювалися. Я зателефонував їм вже з Києва одразу після повернення на рідну землю», – ділиться Ігор Самарцев.

Ігор після звільнення поїхав додому, побачитися з дітьми, дружиною та батьками. Але там він провів лише 10 днів. Після цього військовий повернувся на фронт. Ще рік чоловік захищав Україну у найгарячіших точках, у таких містах на Донеччині, як Курахове, Вугледар, Бахмут тощо. Але потім військовий отримав контузію. Тож, у 2023 році Ігор був демобілізований та повернувся до роботи на шахті.

«Ігор Самарцев – один з найкращих співробітників нашого шахтоуправління, бригадир прохідників. У минулому році його бригада першою на ШУ Тернівське виконала річний план з підготовки гірничих виробок. Вони зробили це ще у вересні, за 3,5 місяці до завершення року. Цей факт говорить сам за себе. Ми щиро вітаємо Ігоря Сергійовича з нагородою! Та дуже пишаємося тим, що працюємо з такими героями!» –розповідає директор ДТЕК ШУ Тернівське Дмитро Забєлін.

Наразі Ігор разом з іншими шахтарями сумлінно працює, докладає неабияких зусиль, аби надійно тримати енергетичний фронт України в умовах війни.

Нагадаємо, раніше ми писали історію Героя України, який все життя працював у метро Дніпра. У нього залишилася маленька донечка – його копія.

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: