Site icon Наше Місто

Мріяв захищати Батьківщину: історія 22-річного Героя з Дніпра, який загинув в бою з окупантами

У Дніпрі відкрили меморіальну дошку на честь Артура Начинянного, солдата 108-ї бригади ТрО, який загинув у 22-літньому віці, захищаючи Україну. Її розміщено на стіні школи, в якій навчався молодий воїн. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на Фейсбук-сторінку бригади.

Артур народився та виріс у Дніпрі. Він був життєрадісною та доброю людиною, люблячим сином та братом. Завжди був готовий прийти на допомогу друзям та знайомим.

З перших днів повномасштабного вторгнення Артур мріяв захищати Батьківщину. До цього Артур вже закінчив ПТУ, пройшов військову строкову службу та навіть встиг влаштуватися на роботу. У березні 2022 року він вступив до лав Дніпропетровської бригади ТрО. Мати Артура – пані Олена – пригадує, що у той день щасливішої за її сина людини не було. Згодом, потрапивши у частину, Артур часто телефонував та з захватом розказував про те, як йому служиться, які у нього гарні друзі. Його настрій передавався рідним та заспокоював.

У частині Артур швидко освоївся та став одним із найкращих бійців. Він був відповідальним, мужнім і завжди готовим допомогти товаришам по службі. Під час одного з боїв Артур знищив російський БТР-3. За цей подвиг він був нагороджений хрестом командувача Західного ОК.

«У вересні 2022 року Артур загинув у боях на Донеччині. Спочатку герой числився як безвісти зниклий, але згодом офіцери цивільно-військового співробітництва бригади разом з пошуковою групою Генерального штабу Збройних Сил України евакуювали загиблих військовослужбовців, які тривалий час знаходились на території, що була контрольована окупантами. Серед них був і Артур Начинянний», – повідомили в 108-й окремій бригаді.

Ініціатива рідних щодо відкриття меморіальної дошки на честь Артура Начинянного була одностайно підтримана командуванням 108 бригади. Вічна пам‘ять герою!

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version