Site icon Наше Місто

Старі синагоги та квартири рабинів: у Дніпрі відбулася екскурсія, присвячена єврейській історії міста

Старі синагоги та квартири рабинів: у Дніпрі відбулася екскурсія, присвячена єврейській історії міста

У Дніпрі відбулася екскурсія, присвячена єврейській історії міста. Мешканці та гості Дніпра мали змогу дізнатися про те, скільки синагог було у місті до приходу більшовиків, чому Менора складається саме із семи будівель та хто мешкав у будинках у єврейському кварталі. Про це пише «Наше місто» з посиланням на ДніпроТВ.

Екскурсія починається на Кельнському бульварі, де стоїть пам’ятник Геннадія Аксельрода, засновнику найбільшого у світі єврейського центру “Менора”. Після бульвару екскурсанти рушають у бік великого єврейського кварталу.

Одна з учасниць екскурсії, пані Ірина, є переселенкою. Про екскурсію вона дізналася з соціальних мереж. Каже, що дуже любить різноманітні тури, тому вирішила прийти.

Під час екскурсії у кварталі екскурсанти побачили будинки, в яких жили рабини. Це духовні лідери єврейської громади.

Також екскурсанти дізналися про історію синагог. До приходу більшовиків у місті було 42 синагоги і 21 православний храм. Тоді у Катеринославі мешкало майже 40 % євреїв.

Наступна зупинка «Менора» – це найбільший у світі єврейський громадський комплекс, відкритий у жовтні 2012 року у Дніпрі.

Безкоштовну екскурсію відвідали понад 50 осіб. Серед них і пані Антоніна. Вона каже, що дізналася для себе багато цікавого. Екскурсію підготував туристичний центр міста.

Приєднатися до екскурсій може кожен охочий. Для цього необхідно попередньо зареєструватися за номером: 067-602-60-90. Наступної неділі планується провести екскурсію про сучасний Дніпро та артоб’єкти.

Нагадаємо, дніпровський майстер створює дивовижні скульптури.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version