Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Дніпро надає можливості. Юлія з Попасної знайшла роботу та отримує вищу освіту

Михайло Чернов

Дніпро надає можливості. Юлія з Попасної знайшла роботу та отримує вищу освіту

На початку війни Юлія Пінзелик разом з донечкою евакуювалась з Луганської області та приїхала до Дніпра. Вона  знайшла в нашому місті житло, роботу та перспективи на майбутнє. Зараз жінка працює на станції Дніпро-Головний Придніпровської залізниці, тримує профільну вищу освіту, а донька Юлії навчається у школі.

…Юлія Пінзелик багато років мешкала в Попасній Луганської області, працювала продавчинею. Втім мирне налагоджене життя обірвала агресія рф проти України. На самому початку весни 2022 р. жінка разом з донькою евакуювалася  до більш безпечних регіонів. Спочатку – до Полтави, а потім – до Дніпра. Саме наш мегаполіс з початку війни прихистив понад 182 тис. переселенців.

– Коли ми приїхали, то побачила місто, яке спорожніло, – згадує Юлія. 

В Дніпрі жінці разом з дитиною пощастило знайти житло в одному з гуртожитків. Певний час вона шукала роботу. На допомогу Юлії прийшли фахівці Інспекції з питань праці та зайнятості населення міської ради Дніпра. До речі, саме завдяки інноваційному телеграм-каналу, створеному Інспекцією, знайшли роботу понад 25 тис.осіб, серед яких переважна більшість – переселенці. А загалом в місті вже працевлаштувалась понад 61 тис. громадян-ВПО.

Юлія свого часу отримала фахову освіту у сфері залізничного транспорту, тож невдовзі завдяки Інспекції працевлаштувалась на станції Дніпро-Головний. До речі, на Придніпровській залізниці у м.Дніпро за час великої війни знайшли роботу 96 переселенців.

Зараз Юлія працює сигналістом. Ключове завдання – стежити за безпекою рухомого складу.  Зміни – вдень та  вночі, потім через дві доби – знову на роботу.

– Колектив залізничників прийняв мене дуже тепло, – ділиться враженнями Юлія. – Робота непроста, довелось багато вчитись, але досить цікава.  

Юлія пишається командою фахівців, з якими разом працює. А паралельно із роботою отримує фахову вищу освіту в галузі транспортних перевезень. Тож через два роки планує стати дипломованим фахівцем.

Ми спілкувалися з нашої героїнею у її день народження. Запитали: яке бажання загадає у святковий день? “Головне – щоб якомога скоріше настав мир!” – каже Юлія.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Тема дня

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: