Skip to content

У Дніпрі на Березанівці господині продають власноруч спечені смаколики, а гроші віддають на потреби ЗСУ

Волонтерки з Березанівки - Наше Місто

У редакцію «Наше Місто» надійшов лист від читача з Березанівки Н. Русича, який розповів про місцевих волонтерок, які випікають різні смаколики і продають їх біля місцевого супермаркету. А зібрані гроші передають на потреби ЗСУ. Із задоволенням публікуємо лист небайдужного дніпрянина.

«Якщо у вас депресія, а на віях сльоза, то поверніть голову у бік околиці Дніпра, що зветься Березанівка. Бажано, у суботу чи неділю. Навпроти тамтешнього супермаркету АТБ, якраз на зупинці пасажирського автотранспорту «Довгиш» ви обов’язково зачепитися не тільки оком, а й гаманцем за гарну випічку: домашні пиріжки, булочки з маком, пряники та інші кулінарні витвори. Смачнющі! Не один кулінарний майстер-шеф з’їв би їх, як за плечі кинув!

А під стать випічці – і продавчині. Тут їх добре знають. Це Юлія Пришедько та Катерина Андрієнко. Їхнє вміння і бажання допомогти ЗСУ і Батьківщині зуміла організувати і втілити у реальну справу Тетяна Харченко. Часто подруги і знайомі називають її просто «наша Таня».

Отож, раз на тиждень, звичайні домогосподарки, працівниці підприємств і установ, попри сімейні клопоти, беруться за сковорідки, стають до плити та духових пічок. Аби затим порадувати смакотою покупців і зібрати гроші на той чи інший прилад замовлений нашими захисниками.

Серед цих господарок, які активно беруть участь у таких заходах: Наталія Герасименко, Катерина Баралєй і Лариса Грива. Остання не тільки випікає смачне, а ще й шиє м’які дитячі іграшки для продажу.

Однак не тільки за цей рахунок формується фонд допомоги бойовим підрозділам. Тетяна Анатоліївна — керівник громадської організації «Збірна творчих колективів «На крилах традицій». Зі своїм творчим колективом з весни і до осені, доки стоять погожі дні, дають благодійні концерти зі збору коштів для потреб ЗСУ. Вони виступають на різних майданчиках Дніпра і області, на подвір’ях багатоповерхівок, у будинках культури та бібліотеках, у військових частинах та лікувальних закладах. Вся виручка – на оборону!

Отак, по краплі, по чайній ложці. Як результат — новий приціл, тепловізор. Ось і нещодавно березанівському жіноцтву прийшла подяка від 108 бригади (аеророзвідка) за батареї і аксесуари до квадрокоптера Мавік-3, за смаколики, маскувальні сітки та тепловізор. Від 46 десантно-штурмової бригади — за наколінники, за маскувальні сітки та нічний бінокуляр. Від 128 бригади (аеророзвідка) — за дрони (чия робота підтверджена відеозвітом про збитий «оркомобіль»).

Ініціатива березанівок – це справжній внесок в наступну Перемогу. Бо, як свідчить статистика, сьогодні 80 відсотків громадян України продовжують донатити на допомогу ЗСУ. І це не просто проценти. Це золотий фонд держави, у якому своє місце посідають і наші майстрині!», – Н. Русич.

На фото: колектив «На крилах традицій» з концертом у десантників;

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: