Site icon Наше Місто

77 хвилин на межі життя і смерті: у Дніпрі медики врятували 12-річного хлопця

Понад годину «відкачували» дитину з того світу: у Дніпрі медики врятували 12-річного хлопця

У Дніпрі 12-річний хлопчик прийняв велику дозу ліків, після чого втратив свідомість. На виклик приїхала бригада екстреної допомоги – медики «відкачували» дитину 77 хвилин, – передає «Наше Місто».

Увечері 23 січня до екстреної медичної допомоги надійшов виклик – 12-річний хлопчик у Дніпрі прийняв велику дозу антиаритмічного препарату. У Фейсбуці один із медиків повідомляє, що мета такого рішення – невідома. Батьки, які за фахом є лікарями, намагалися самостійно допомогти сину, але незабаром хлопчик втратив свідомість.

Коли на виклик приїхала бригада екстреної допомоги Соборної підстанції було виявлено ознаки клінічної смерті у пацієнта. Медики ввели в дію протокол «зупинка серця» та викликали на допомогу бригаду інтенсивної терапії і реанімації.

«Зусилля медики не зупиняли ні на секунду, бо тоді тільки вони вирішували долю цього молодого життя, і вони боролися за нього 77 хвилин. Серцевий ритм відновлено, зʼявилася цілеспрямована рухова активність, реакція на голос-кивання головою у відповідь», – пише у Фейсбуці Віктор Пальчинський, медик екстреної допомоги.

Після цього дитину було терміново госпіталізовано до реанімаційного відділення профільної лікарні. Медик Віктор каже, що на наступний день дізнавався про стан хлопчика у лікарів стаціонару. Там відповіли, що стан дитини стабільний: «Неврологічно збережений, рефлекси присутні, під седацією, тиск тримає».

Нагадаємо, раніше ми писали, як у лікарні Дніпра врятували бойового медика.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version