Skip to content

Рекордна мапа України: вчителька з Дніпра взяла участь у створені унікального в’язаного виробу (Відео)

Рекордна мапа України: вчителька з Дніпра взяла участь у створені унікального в'язаного виробу

До Дня Соборності майстрині зв’язали гачком найбільшу мапу України. Вона сягає 120 сантиметрів у ширину та 81 у довжину. На створення знадобилося понад 4 кілометри ниток. Такий витвір став справжнім рекордсменом, – передає «Наше Місто».

30 майстринь з різних куточків України створили унікальний виріб – в’язану мапу України. Одна з учасниць проєкту – дніпровська вчителька молодших класів Світлана Дмитрієва. Витвір було створено як раз до Дня Соборності: в цей день у Києві зареєстрували унікальний рукодільний рекорд — найбільшу мапу України, зв’язану гачком.

«Ми мали розібрати кожен свою область, але дівчата так швидко все розібрали і я в’язала Івано-Франківську. Це була дуже важлива і ювілейна робота, тому що було важливо попасти в межі цієї області, бо ти розумієш, що до тебе мають приєднатися в міліметрах інші люди, які в’язали», – розповідає Світлана журналістам ДніпроТБ.

В’язанням жінка почала займатися ще 3 роки тому – з часом це переросло у хобі, яке надало можливість відволіктися від жахів війни та навіть допомогти нашій армії.

«Ми плели серденьки, в’язали браслети для військових і нав’язали майже на 183 тисячі гривень. Гроші пішли на потреби ЗСУ і на дрон, який ми назвали в’язана пташка. Він допомагав нашим хлопцям звільняти Херсонську область», – ділиться вчителька.

Колеги Світлани були в захваті від хобі жінки. Кажуть, усі вчителі ходять з авторськими зв’язаними сумочками. Також колеги пишаються майстринею, яка взяла участь створенні унікальної мапи України. Схожий виріб Світлана вирішила зробити і для свого шкільного класу.

Натомість зв’язану мапу-рекордсменку планують виставити на благодійному аукціоні, а потім виручені кошти задонатити на потреби армії. Сама ж Світлана каже, що не зупиняється на досягнутому. У планах жінки створити мапу разом зі школярами.

Нагадаємо, раніше ми писали про дніпрянку, яка вишила мапу України. Там кожен регіон був вишитий особливим орнаментом.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: