Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У Дніпрі жінка потрапила у лікарню після лікування п’явками

У Дніпрі жінка, яка хворіла на варикоз, вирішила випробувати на собі народні методи лікування цієї недуги. Експеримент привів її на лікарняне ліжко, пише «Наше місто».

Досить часто пацієнти шукають альтернативні методи лікування своїх хвороб, аби не йти до лікарні. Жінка хотіла позбутися варикозу в домашніх умовах і вирішила спробувати лікування п’явками, після чого потрапила до лікарні.

«До нас звернулась пацієнтка з варикозною хворобою після гірудотерапії. Було добре видно місця, де стояли п’явки. Ми її прооперували, все було добре. Через пару місяців вона прийшла знову і каже, що на місцях проколів під час операції не залишилося й сліду. А від укусів п’явок зостались значні сліди та пігментація, позбавитись від них вже немає можливості», –  розповів судинний хірург В’ячеслав.

Лікування п’явками – досить розповсюджений метод, але його ефективність не доведена. Адже п’явки ніяк не допоможуть прибрати пошкоджені вени – це можна зробити лише хірургічним шляхом, вважають лікарі.

«Ми живемо у сучасному світі і повертатись у часи Гіппократа, коли були популярними кровопускання – не варто», – вважає судинний хірург.

Незважаючи на те, що лікування п’явками використовується протягом багатьох століть, воно має свої ризики. П’явки виділяють ферменти, які можуть викликати алергічні реакції. У деяких випадках ці реакції можуть бути досить серйозними, аж до анафілактичного шоку. Крім того, п’явки можуть переносити інфекції. Тому перед проведенням процедури лікування п’явками важливо переконатися, що п’явки є безпечними.

Тож, якщо ви підозрюєте у себе варикоз, не експерементуйте, а йдіть на консультацію до лікаря.

Категорія: Найбільш читані, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: