Site icon Наше Місто

Куди піти у Дніпрі 22- 26 січня – афіша подій

Новий тиждень стартував! Журналісти сайту “Наше місто” зібрали для вас актуальну афішу подій у Дніпрі 22- 26 січня.

Понеділок, 22 січня

«Моє ім’я – Україна»

22 січня – День Соборності України, визначна дата в історії нашої держави. Саме 105 років тому, 22 січня 1919р., було проголошено Акт злуки, який поєднав дві розділені частини України в одну соборну державу. Саме в цей день ми звертаємося до творчих скарбів нашої батьківщини, до нашої музичної спадщини, до музичних творів, які є ідентифікацією українського народу та його мистецтва. Творчі сили театру підготували особливу програму концерту, в якому пролунають твори Миколи Лисенка, Костянтина Данькевича, Анатолія Кос-Анатольського, а також всесвітньовідомі фрагменти з опер західноєвропейських композиторів. Це творча подяка нашим європейським друзям та партнерам за підтримку України в боротьбі за нашу свободу та незалежність.

Де і коли: 18:00, пр Д. Яворницького, 72А Дніпропетровський Академічний Театр Опери та балету вартість від 100 грн

До дня Собороності

Зустріч дніпровських письменників та студентський флешмоб

Де і коли: 14.00,  Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека імені Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія, вул Ю.Савченка 10, вхід вільний

Вівторок 23 січня

Вистава «Венздей»

Вистава з елементами хорору. Похмура і дуже розумна дівчинка Уенздей народилася в вельми незвичайній родині Аддамс, що відрізняється від простих людей своєю екстравагантністю та екстраординарними здібностями, а також своєрідним та лякаючим способом життя.

Уенздей підросла і тепер змушена вирушити на навчання до академії Nevermore, де студентка не так приділяє час навчанню, як розгадці жахливих давніх таємниць. Чарівні декорації, чудові костюми, багатогранна і прониклива гра акторів перенесе вас до таємничої школи Nevermor і подарує незабутні емоції на довгий час.

Де і коли: 15:00, Дніпровський академічний театр драми та комедії , проспект Дмитра Яворницького, 97, вартість від 100 грн

Вистава «Вій»

Найважче у житті встояти перед спокусою. Та чи завжди покаяння позбавляє кари?… Наймістичніша історія про найпотаємніші та найтемніші куточки людської душі. Налякати сучасного глядача важко, але… Багатогранна та прониклива гра акторів, моторошні декорації, вражаюча постановка не залишить байдужим жодного глядача і ви не помітите, як мороз пробігає у вас за коміром.

Де і коли: 18:00, Дніпровський академічний театр драми та комедії проспект Дмитра Яворницького, 97, вартість від 300 грн

Середа 24 січня

Проекційне шоу «Gallery film». З 12:00 до 20:00

«Gallery film» представляє унікальне проекційне шоу на стінах телетеатрального простору. Захоплюючий світ цифрових технологій гарантує глибоке занурення у віртуальну реальність. Відчуйте як картини виходять з рамок і оживають перед вашими очима. Ви зможете пережити емоції художника, відчути душу кожної роботи та дослідити деталі, які залишаються непомітними на звичайних полотнах.

Безкоштовний вхід передбачено для: військовослужбовців, ветеранів АТО, афганців, ліквідаторів ЧАЕС, дітей з інвалідністю, дітей осіб з інвалідністю внаслідок війни, дітей батьки яких є інвалідами внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

Де і коли: з 12.00 до 20.00 Телетеатр, узвіз Крутогірний, 9, вартість від 100 грн

Четвер 25 січня

Презентація наукового каталогу «Плащаниці кінця XVII – поч. XX ст.»

Науковий каталог плащаниць кінця XVII – початку XX ст. з фондів Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д. Яворницького представляє маловідому групу пам’яток, що налічує 22 твори. Перші плащаниці до колекції нашого музею (на той час Обласного музею ім. О. М. Поля) надійшли у 1905 році з експедиції Дмитра Яворницького. Маргарита Тихонова, авторка каталогу, зазначає,що не всі плащаниці збереглися до нашого часу – з 10 творів вціліло три, які належать до козацького періоду. Загалом, каталог презентує музейну колекцію, що була зібрана у період від початку ХХ ст. до 1974 року.

Каталог може бути корисним мистецтвознавцям, релігієзнавцям, науковцям, музейним співробітникам і усім хто цікавиться церковним мистецтвом, культурою та історією України.

Де і коли: 15:00, пр. Д. Яворницького, 16 (жовта будівля Історичного музею), вхід вільний

Привид в опері

«Привид в опері» – сучасне театралізоване шоу, в якому солісти опери заспівають хіти з всесвітньо відомих мюзиклів: «Привид опері», «Нотр-Дам-де-Парі», «Ромео та Джульєтта», «Моцарт. Рок-опера», «Чикаго» та інш. Це вистави, які вже багато років не втрачають своєї популярності, а музику та арії з цих мюзиклів і сьогодні впізнає кожен з першої ноти. Тому цей вечір буде сповнений несподіваних відкриттів, фантастичних перевтілень, неочікуваних образів і разом з цим перенесе нас у світ вічних театральних історій. В шоу беруть участь всі потужні творчі сили театру: солісти опери, артисти балету, хору, мімансу, а відомі хіти прозвучать у супроводі великого симфонічного оркестру. Технічні служби театру обіцяють феєричне сценічне, світове та звукове оформлення. Привид в опері запрошує вас на свій фантастичний бал. Диригент-постановник Сергій Горкуша Режисер-постановник Олексій Дугінов Хормейстер Ірина Непочатих Балетмейстер Сергій Кон

Де і коли: 18:00, пр Д. Яворницького, 72А Дніпропетровський Академічний Театр Опери та балету вартість від 150 грн

П’ятниця 26 січня

Степан Гіга “Золоті хіти”

Ви просили! Ми почули! Степан Гіга їде з концертом у Дніпро на біс! БК Машинобудівників. І це не сон! Доленосні хіти, які покорили не одне покоління! В цей день ніхто не буде скромно стояти під стінкою! Унікальна програма! Тільки найкращі! Золоті хіти! Унікальна нагода, разом з легендарним Степаном Гігою заспівати пісні, на яких виросло не одне покоління: “Цей сон”, “Яворина”, “Золото Карпат” та ще десяток улюблених кожним хітів!

Де і коли: 18:30, ПК Машинобудівників, вул. Робоча, 166, вартість від 330 грн

Нікіта Кісельов. Сольний концерт «З першого погляду»

Свою активну сольну кар‘єру Нікіта розпочав у вересні 2022-го року. Cправжньої популярності зазнав завдяки хіту “Романтично”, який відразу потрапив до топів стрімінгових сервісів. Кожен трек артиста стає справжнім гімном кохання. Приготуйтесь до захопливого виконання ваших улюблених хітів, які вже здобули місце в серцях слухачів: «Романтично», «Чорні брови», «Два ліхтарі» і «Квартира 156».

Артист готує багато приємних сюрпризів для глядачів, серед яких буде читання чарівних віршів від Наталки Денисенко. Ви також матимете можливість стати першими, хто почує абсолютно нові композиції, які захоплять з перших акордів. Дозвольте своєму серцю танцювати під музичну хвилю кохання на сольному концерті найромантичнішого співака України Нікіти Кісельова.

Де і коли: 19:00, RIO СLUB Січеславська Набережна, 19д, вартість від 300 грн

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version