Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ До +12 градусів у січні: які температурні рекорди фіксували у Дніпрі

У 2023 році зафіксований температурний рекорд. У січні повітря прогрілося до +12,5 градусів за Цельсієм, пише «Наше місто».

По мінімуму рекордів немає. Зими стають все теплішими і м’якшими. Такі тенденції будуть зберігатися. Причини: глобальне потепління, викиди CO2 в атмосферу. За останні 30 років середньорічна температура зросла на 1 градус, у січні – на 2 градуси. Про це в інтерв’ю «Нашому місту» розповів начальник регіонального центру з гідрометеорології Василь Гринчак.

«Зима цього року прийшла 8 січня, коли температура впала нижче нуля. До цього, у 1994 році, зима почалася 5 листопада і 2004 року – 28 грудня», – відзначив начальник регіонального центру.

Найнижча температура, яку фіксували у Дніпрі – мінус 38,2 градуси у 1940 році. По області – найнижча температура була зафіксована в Павлограді – мінус 38,7 також у 1940 році. Самі ж спостереження ведуться з 1886 року.

«Якщо брати період з 1961 року найхолоднішим був 1987 рік. Січень був холодніше норми майже на 5 градусів. Після цього середньомісячна температура постійно росте», – підсумував Василь Гринчак.

Нагадаємо, чому у Дніпрі все менше шансів на снігопади.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: