Skip to content

Буде однією з найбільших у Європі: на Дніпропетровщині монтують обладнання на насосній станції

Ксенія Куземко

На Дніпропетровщині триває будівництво найбільшої насосної станції нового магістрального водогону. Станція розташована на березі річки Інгулець і буде мати потужність 4,5 тисячі літрів в секунду. Це робить її однією з найбільших насосних станцій у Європі. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на фейсбук-сторінку «Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Дніпропетровській області».

Станція обладнана найсучаснішим обладнанням, яке забезпечить її максимальну надійність. Всі процеси на станції автоматизовані.

На станції працюватиме 7 насосів: 4 основних, 1 резервний та 2 аварійних. П’ять основних насосів потужністю 1,25 мВт забезпечать водопостачання в штатному режимі. Два аварійних насоси забезпечать водопостачання за будь-яких умов, навіть якщо основний водозабір буде пошкоджений.

Будівельники наразі займаються встановленням насосів, тумб під запірну арматуру, армуванням колон та бетонуванням стін. Роблять вони це у три зміни, тобто цілодобово.

Нагадаємо, Агентство відновлення приступило до розробки проєкту подачі води з Карачунівського водосховища одразу після того, як росіяни підірвали Каховську ГЕС. Будівництво розпочалося паралельно з розробкою проєкту. Це один із наймасштабніших і найважливіших проєктів, що реалізуються в Україні.

Протяжність водогону «Карачунівське водосховище – Кривий Ріг – Південне водосховище, Марганець – Нікополь, Хортиця (ДВС2) – Томаківка» становить 145 кілометрів, а загальна протяжність трубопроводу в одну нитку – понад 300 кілометрів. Наразі влаштовано вже 94% трубопроводу.

На кожній із ділянок працюють інженери-консультанти та представники незалежного технагляду.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: