Site icon Наше Місто

Був головним місцем для зустрічей бомонду: історія дніпровського ресторану “Маяк” (відео)

У 80-х роках «Маяк» був одним із найпрестижніших ресторанів міста. Сучасна будівля зведена у 1979 році. У історичному плані цей об’єкт цікавий своєю архітектурою та місцем розташування, пише «Наше місто».

“А локація ця вона одна з найстаріших у нашому місті, тому що, як вдалося встановити, саме на місці ресторану знаходився зимівник Запорізького козака Лазаря Глоби., який оселився тут в 1743 році. І в цьому році як 280 років, Як Лазар Глоба облюбував це місце”, – розповідає завідувач відділу Дніпровського Національного Музею Максим Кавун

А вже у 20-му столітті  ця локація стала місцем масового відпочинку місцевих мешканців. Ресторан перейменували кілька разів. За час свого існування він встиг побувати “Авророю”, “Волною”. Детальніше про історія “Маяка” ви можете дізнатися у нашому відео.

Нагадаємо, раніше ми писали, що набережна Дніпра є найдовшою в Європі. Вона простягається через все місто – від житлового масиву Парус до Південного мосту. Багато мешканців вважають, що її почали розбудовувати після Другої світової війни. Це не так. Саме в ці дні вона святкує своє 90-річчя.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version