Site icon Наше Місто

Майже 40 років витягує людей з того світу: у Дніпрі лікар рятує пацієнтів від отруєнь

Олександр Михайленко лікар Дніпро - Наше Місто

Завідувач відділенням по лікуванню гострих отруєнь дніпровської лікарні Олександр Михайленко зізнається, що більше десяти днів поспіль не може бути у відпусці – тягне на роботу. Там на нього чекають не просто пацієнти, а ті, кому він рятує життя, пише «Наше місто».

Про медицину він почав мріяти ще у шкільні роки.  Спочатку працював медбратом, а потім, вже більш як три десятиліття – лікарем. У 1988-му він закінчив Дніпропетровський медичний інститут,

Зараз Олександр Федорович завідує відділенням токсикології у одній з міських лікарень. Туди потрапляють хворі з гострими отруєннями чадним газом, грибами, хімічними речовинами.  Робота у Олександа Михайленка надскладна – фактично віе разом з колегами витягує людей з того світу. Але Олександр Федорович її обожнює. Минулого року йому присвоїли звання заслуженого лікаря України.  

– Ця нагорода для мене стала несподіванкою, – зізнається Олександр Федорович.  –  Я про це навіть не думав, просто працював собі та й все. Коли дізнався, це був невеличкий шок. Але я вдячний за таку оцінку моєї праці та старання моїх співробітників. Без них нічого б не було.

Також лікар дуже вдячний своїй родині, яка підтримувала його всі ці роки та з розумінням ставилась до його роботи. Наприклад, до нічних чергувань.

 –  Специфіка моєї професії  полягає у тому, що  постійно з’являються нові хімічні речовини, – зазначає Олександр Михайленко.  – Ми, лікарі, весь час знаходимось у пошуках нових засобів лікування. Я спілкуюсь з колегами з інших міст, ми обмінюємось досвідом, обговорюємо міжнародні наукові статті з токсикології. Робимо все для того, щоб мати змогу врятувати життя наших пацієнтів.

Окрім роботи, у заслуженого лікаря України є й інша пристрасть – футбол. Він з дитинства вболіває за «Динамо» (Київ). Але й наш «Дніпро» йому, звісно, не чужий. Також Олександр Федорович дуже любить собак. Вдома у нього живе бельгійська вівчарка. Дружина лікаря працює медсестрою в іншій лікарні.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Україні чоловік помер від небезпечної інфекції.

Фото Володимира Федорищева та з особистого архіву Олександра Михайленка

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version