Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Що відбувається після ракетного удару по ТРЦ Аполло у кінотеатрі Планета кіно у Дніпрі

Супрун Юлія

кінотеатр Планета кіно після ракетної атаки

Тут збереглася святкова ялинка та новорічне вбрання. Лише кілька віночків з попкорну впали через вибухову хвилю. У Дніпрі розташований у ТРЦ “Аполло” кінотеатр “Планета кіно” напередодні ракетного удару 29 грудня готував для дніпрян новорічну програму, але все було скасовано. Що ж сталося з кінотеатром, розповідає “Наше місто”

кінотеатр Планета кіно після ракетної атаки
кінотеатр Планета кіно після ракетної атаки

Коли 29 грудня у Дніпрі почалися вибухи через ворожу ракетну атаку, директор кінотеатру “Планета кино” Наталя Литвиненко слідкувала за моніторинговими чатами. Серце мало не вискочило з грудей, коли стало відомо, що ракета влучила саме в “Аполло”.

Наталя Литвиненко

Я дуже боялася за наш клінінг, але на щастя вони пішли в укриття. Також о 8:00  повинна була прийти прачка, щоб прати співробітникам корпоративний одяг. Вона не дійшла до “Аполло” й  хоча жінка вже була на вулиці Тітова – не постраждала, – розповідає Наталя Литвиненко та додає, що підземний паркінг, де ховалися люди, виконав свою функцію на 100 відсотків. Місце удару було саме неподалік від нього, але конструкції витримали.

кінотеатр Планета кіно після ракетної атаки
кінотеатр Планета кіно після ракетної атаки

Робочий день у кінотеатрі починається о 9:00, а перші сеанси вже о 10:00. Якщо б ракета прилетіла у ці години, то у “Планеті кіно” було б не менше 15 співробітників та понад 100 відвідувачів, адже зали кінотеатру ніколи не пустують.

Коли стало відомо, що влучання в Аполло, я поїхала на місце. Тут все було оточено правоохоронцями та співробітниками ДСНС. Але керівників підприємств почали проводити всередину, щоб вони могли оцінити масштаби катастрофи, – каже директор “Планети кіно”.

За її словами, перше полегшення вона відчула, коли стало відомо, що ніхто в “Аполло” не постраждав, а друге – коли дізналася, що вціліли всі екрани та кінопроектори – це найкоштовніше обладнання кінотеатру. Кожен кінопроектор вартує десятки тисяч євро. Якщо б вони постраждали, то відновитися кінотеатру було б вкрай важко – в умовах війни інвестувати у таке обладнання дуже складно.

Зараз “Планета кіно” не  працює, як і всі інші заклади, які розташовані в “Аполло”. 

У нас винесло двері – це були масивні антипожежні евакуаційні двері, Пошкоджені стелі. Відновити їх складно через висоту у 10 метрів – це по суті будівельні роботи. Пошкоджені стіни кінопроекційної кімнати й ми поспішали їх відремонтувати до морозів, щоб виключити ризик для коштовного обладнання. Якщо підрахувати, то ремонт буде дуже коштовний. Лише закупівля дверей обійдеться у 90 тисяч грн. Но у порівнянні з тим, що могло би бути – все не так погано, – каже Наталя.

кінотеатр Планета кіно після ракетної атаки
кінотеатр Планета кіно після ракетної атаки

Напередодні ракетної атаки “Планета кіно” готувалася до масового відвідування кінотеатру у передноворічні дні. Саме з п’ятниці, 29 грудня, починалися найактивніші дні – вихідні та Новий рік. На 1 січня був запланований дитячий день, який розпочинався о 12.00. Заздалегідь були продані сотні квитків на сеанси. 

Але замість показу кіно співробітники кінотеатру прибирали наслідки вибуху та паралельно організували повернення коштів за куплені квитки. 

кінотеатр Планета кіно після ракетної атаки
кінотеатр Планета кіно після ракетної атаки
кінотеатр Планета кіно після ракетної атаки

Якщо ми отримаємо інформацію, що Аполло вже готовий відкритися, то ми можемо повернутися до роботи вже за тиждень. Але всі ми чекаємо експертний висновок, наскільки будівля придатна до експлуатації після ракетного удару. Про терміни відкриття ТРЦ поки нічого не відомо, – повідомила  директор “Планети кіно”.

Нагадаємо, раніше ми писали про ракетний удар по ТРЦ “Аполло” у Дніпрі: що відбувається всередині після атаки.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: