Skip to content

Подорожчало посвідчення водія: скільки тепер коштують послуги сервісних центрів у Дніпрі (Відео)

Подорожчало посвідчення водія: скільки тепер коштують послуги сервісних центрів у Дніпрі (Відео)

Від початку цього року послуги сервісних центрів МВС суттєво подорожчали. Йдеться про підвищення цін на складання теоретичного і практичного іспитів, реєстрацію або перереєстрацію. Скільки саме тепер коштують ці послуги у Дніпрі, – розповість сайт «Наше місто» з посиланням на ДніпроТБ.

З січня 2024 року, відповідно до постанови уряду, суттєво подорожчали відповідні адміністративні послуги. Вартість на прийняття практичного іспиту зросла у 20 разів: із 13 гривень до 420. Загалом відбулися такі зміни у цінах:

  • Вартість видачі посвідчення водія на право керування  зросла з 26 грн до 230 грн.
  • Прийняття теоретичного іспиту – з 13 грн до 250 грн.
  • Прийняття практичного іспиту – з 13 грн до 420 грн.
  • Реєстрація, перереєстрація, зняття з обліку – з 200 грн до 350 грн.

В теоретичному іспиті дозволяється не більше 2 помилок. При цьому, перескладання іспиту можна проводити необмежену кількість разів. Проте у разі нескладання, за повторний іспит знову доведеться платити таку ж суму.

Однак, за словами адміністраторів сервісного центру, мало хто помічає зростання ціни на послуги. Зазвичай вартості дивуються лише ті, хто провалив іспит і для повторної здачі буде знову платити за послуги.

Серед плюсів, за словами працівників сервісного центру, можливість проведення реєстрації та іспитів онлайн. Вчити теорію тепер можна не тільки в автошколі, а й самостійно. Також в «особистому кабінеті водія» бронюють бажану комбінацію номерних знаків. А ще можна отримати водійське посвідчення не тільки у сервісних центрах, а й поштою.

«За допомогою електронного кабінету водія або порталу “Дія” можна замовити послуги з обміну посвідчення водія або відновлення після викрадення/втрати. Таке посвідчення отримується позачергово або, за бажанням особи, за додаткову плату замовляється поштою або кур’єром», – каже головний спеціаліст відділу РСЦ ГСЦ МВС Максим Павлюков.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: