Site icon Наше Місто

Допомога ВПО 2024: що змінилось та кому продовжили виплати у Дніпрі

В Україні змінилися правила призначення допомоги внутрішньо переміщеним особам. Якщо раніше ВПО отримували допомогу на проживання на один шестимісячний термін незалежно від того, працевлаштовані вони чи ні, то тепер для більшості переселенців працевлаштування або реєстрація у Центрі зайнятості є обов’язковою умовою. Детальніше про це – в матеріалі «Наше Місто».

Як повідомили у Лівобережному управлінні соціального захисту населення м. Дніпро, лише певні категорії ВПО мають право на призначення державної допомоги на повторний шестимісячний термін.

«Якщо середньомісячний сукупний дохід на одного отримувача такої допомоги менший, ніж 4 прожиткових мінімуми, допомога буде продовжена автоматично без додаткового звернення. Йдеться про осіб, які доглядають за дитиною віком до 6 років, за хворою дитиною; у кого в родині більше ніж три дитини до 18 років; інваліди I та II категорії; ті, хто доглядають за особами з інвалідністю або надають соціальні послуги», – сказала начальниця відділу ухвалення рішень з призначення всіх видів допомог та компенсацій по АНД району Лівобережного управління соціального захисту населення Валентина Сідих.

Тож для більшості ВПО, аби отримувати допомогу, необхідно працевлаштуватися або зареєструватися у Центрі зайнятості як шукачі роботи. Якщо людина цього не зробила, вона втрачає право на отримання допомоги через три місяці.

«У Прозорому офісі можна як оформити згадану державну допомогу, так і звернутися до Центру зайнятості, представники якого теж тут консультують. Для зручності людей – усе в одному місці», – розповіла Валентина Сідих.

Після реєстрації в центрі зайнятості внутрішньо переміщена особа може отримати сертифікат на навчання та пройти підготовку чи перепідготовку за 12 робітничими професіями, повідомили у Дніпропетровському обласному центрі зайнятості.

Зміни, внесені до порядку призначення допомоги ВПО, спрямовані на стимулювання працевлаштування та підвищення конкурентоспроможності внутрішньо переміщених осіб на ринку праці.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version