Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У теплі і комфорті: у Дніпрі школярів перевозять комунальні автобуси

Швидко та зручно: у Дніпрі школярів перевозять комунальні автобуси

З вересня 2023 року значна частина дніпровських учнів вийшла на очне навчання. Але далеко не во всіх школах є укриття, тож деякі навчальні заклади зараз суміщені. Як школярам швидко дістатись до іншої школи? Це питання вирішено завдяки комунальному транспорту, пише «Наше місто».

Дев’ятикласниця Марія Рогаль живе у п’яти хвилинах ходьби від рідної школи. Але в ній, на жаль, немає укриття. Тож на заняття доводиться їздити до іншого начального закладу.

Раніше до  школи з укриттям мені треба було їхати на тролейбусі, а потім ще йти пішки, – згадує Марія Рогаль. – Це займало до півгодини. А зараз я вже не маю платити гроші, та ще й  витрачати купу часу. Автобус підвозить мене швидко та безкоштовно.

Уроки у більшості шкіл Дніпра починаються о 8.00. Це пікові години, коли більшість дніпрян їдуть на роботу. Транспорт їде переповнений.  Тому дістатись до навчального закладу з укриттям вчасно могло би дійсно бути проблемою. На щастя, її вирішують шкільні автобуси.

 У 20-й школі  з 21 класу батьки учнів семи класів обрали змішану, а не дистанційну форму навчання. Тому виникла потреба підвозу дітей до іншої школи.

Біля 50 наших учнів комунальний автобус перевозить з 18 жовтня минулого року, – розповідає Лариса Коваленко, директор ЗОШ № 20. –  Дуже вдячні за те, що нам допомагають перевозити школярів з третього, п’ятого, а нещодавно ще й з дев’ятого класу.  Їхати нам недалеко. Десять хвилин – і діти вже у іншій школі. Батькам це дуже подобається.

Швидко та зручно:  у Дніпрі школярів перевозять комунальні автобуси

Усі шкільні автобуси сучасні та низькопідлогові. Вони повністю інклюзивні та комфортні для юних пасажирів.  На маршрутах  працюють різний за пасажиромісткістю транспорт. На особливо навантажені напрямки виїжджають автобуси-гармошки, які Дніпро отримало від нашого міста-побратима Кельна.

Швидко та зручно:  у Дніпрі школярів перевозять комунальні автобуси

У разі збільшення об’єму перевезень ми готові надати більшу кількість автобусів, – зазначає Денис Великохатько, заступник начальника автоколони з експлуатації та перевезення. –  Наші технічні можливості це дозволяють. Діти –  наше майбутнє. Тож ми дуже радіємо через те, що допомагаємо їм забезпечити доступ до отримання освіти.

Швидко та зручно:  у Дніпрі школярів перевозять комунальні автобуси

Комунальне підприємство “Дніпровський електротранспорт” Дніпровської міської ради  організує рух 12 шкільних автобусів за шістьома маршрутами. 

Автор Юліанна Кокошко

Фото Валерія Кравченко

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: