Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У Дніпрі вдарили сильні морози: як працює міський пункт обігріву

Супрун Юлія

пунтк обігріву у Дніпрі

На цьому тижні у Дніпро прийшли морози. Мешканці міста відчули це вже ввечері неділі, 7 січня, коли температура повітря знизилася до мінусових позначок та почався снігопад. Вранці понеділка на вулиці була вже справжня зима. Схоже, що найсильніші морози у нас ще попереду. За даними синоптиків, найхолоднішим днем стане субота, 13 січня, коли вдень стовпчики термометрів поповзуть вниз до 10 градусів морозу, а вночі до -16. Про це повідомляє “Наше місто”

погода у Дніпрі

Незважаючи на морозний тиждень, без погодних гойдалок не минеться: за прогнозом, у середу, 10 січня, вночі очікується мороз до 14 градусів, вже у четвер, 11 січня,  вдень потеплішає до нуля градусів, а у ніч на п’ятницю, 14 січня, морози повернуться. 

Дніпряни вже відвикли від міцних морозів. Середня температура в січні становить близько -5 °C. Однак навіть такі градуси можуть бути небезпечними для людей, які не одягнені належним чином або не мають доступу до тепла.

пункт обігріву у Дніпрі

Мороз може бути небезпечним для здоров’я, особливо для людей похилого віку, дітей та людей з хронічними захворюваннями. При суттєвому похолоданні важливо уникнути переохолодження або гіпотермії.

Якщо на морозі людина відчуває озноб, тремтіння або інші ознаки переохолодження, варто шукати закрите приміщення, щоб погрітися.

Де можна безкоштовно погрітися у морози

  • Торгові центри та магазини
  • Храми та церкви
  • Станції метро

Стаціонарний міський пункт обігріву

пункт обігріву у Дніпрі

Міська влада Дніпра системно піклується про людей, які опинилися у складних життєвих обставинах. У нашому місті вже кілька років працює стаціонарний пункт обігріву для безхатченків та інших людей, які потребують допомоги. Він розташований за адресою вул. Лоцманська, 22 а. 

Артем Щабельський
пункт обігріву у Дніпрі

Артем Щабельський має інвалідність та не хоче згадувати своє важке минуле. Життя склалося так, що він втратив документи та опинився на вулиці. У міському центрі допомоги він перебуває вже рік.

Мені тут допомогли відновити документи: паспорт, ідентифікаційний код, пенсійний, також відновили пенсію, – розповів Артем Щабельский.

пункт обігріву у Дніпрі
банк одягу у центрі обігріву

Послугу обігріву у нашому центрі можуть отримати не лише безхатченки та люди  з низьким рівнем доходів чи ті, хто опинився у складних життєвих обставинах. Сюди може прийти будь-який мешканець Дніпра чи гость нашого міста, – розповідає директор міського центру соціальної допомоги Максим Єрьоменко.

За його словами, кожного,хто звернеться до пункту обігріву тут обов’язково нагодують та зігріють гараячим чаєм. Також є можливість дати людині більш теплий одяг.

Дмитро Анафенчук прийшов до міського пункту обігріву у перший день похолодання у Дніпрі. Після розлучення з дружиною чоловік втратив житло і роботу.

Я останні два дні ночував у хостелі, потім гроші закінчилися і пішов на вокзал ночувати. Там холодно. Знайомий порадив звернутися до стаціонарного пункту обігріву. Тут не лише можна деякий час пожити, але й вирішити деякі проблеми, – каже Дмитро Анафенчук.

Що можна безкоштовно отримати у пункті обігріву

пункт обігріву у Дніпрі
  • Гарячий чай
  • Їжу з продуктів швидкого приготування
  • Прийняти душ
  • Поміняти одяг на більш теплий
  • Можна залишитися на ніч

У понеділок, 8 січня, у перший день погіршення погоди до стаціонарного пункту обігріву звернулася одна людина. Директор міського центру соцдопомоги прогнозує, що через морози звернень суттєво побільшає – про це свідчить досвід минулих років.

Дістатися до стаціонарного пункту обігріву можна на 152-й маршрутці.

пункт обігріву у Дніпрі
пункт обігріву у Дніпрі

Фото: Валерій Кравченко

Нагадаємо, раніше ми писали, що через негоду в одному з міст Дніпропетровщини відсутнє електропостачання та перебої з транспортом.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: