Skip to content

Дніпро у 2023 році придбав найбільше дронів коштом бюджету серед усіх міст України, – Transparency International Ukraine

Дніпро у 2023 році придбав найбільше дронів - Наше Місто

У 2023 році Дніпро придбав 1928 дронів за 329 млн грн. Це найбільші витрати і найбільша кількість закуплених безпілотників серед усіх міст України, повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на DOZORRO Transparency International Ukraine.

Дніпро у 2023 році придбав найбільше дронів - Наше Місто

Закупівлю дронів у Дніпрі проводили КП «Інфо-Рада-Дніпро» та «Дніпровська муніципальна енергосервісна компанія». «Інфо-Рада-Дніпро» замовляла DJI Mavic і DJI Matrice — їх у різних варіаціях було 1082. Також підприємство придбало 90 Autel Evo, 25 Grey Widow 1 та 17 БПЛА «Кажан» у різних комплектаціях.

Дніпро у 2023 році придбав найбільше дронів - Наше Місто

«Дніпровська муніципальна енергосервісна компанія» здебільшого купувала FPV дрони — їх було 701 із 714 всіх замовлених дронів.

Нагадаємо, що нещодавно український журналіст Юрій Бутусов звернувся до мерів великих міст. Він закликав їх виділити кошти на ЗСУ. Зокрема, мова йшла про дрони для Авдіївки. На його заклик міський голова Дніпра Борис Філатов відповів, що місто скуповує всі наявні на ринку дрони і передає їх на ЗСУ.

«Ми купили дронів більше всіх в Україні, більше ніж, наприклад, державні корпорації з мільярдними бюджетами. Десь 2000 штук», – написав Борис Філатов.

Дніпро у 2023 році придбав найбільше дронів - Наше Місто

Тепер його слова підтвердили і в Transparency International Ukraine – організації, яка є акредитованим представником глобального руху Transparency International. Організація комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції в окремих сферах.

До речі, на другому місці за сумою договорів — Кривий Ріг з 733 дронами на 220 млн грн. У всій Дніпропетровській області у 2023 році придбали 3435 БПЛА на 669 млн грн.

У топ-10 міст-замовників також увійшли Житомир, Львів, Хмельницький, Луцьк, Черкаси, Полтава, Івано-Франківськ та Тернопіль.

Категорія: Війна, Влада, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: