Site icon Наше Місто

Тварини-переселенці: Дніпровський притулок прихистив котів, яких військові врятували з фронту (Відео)

Тварини-переселенці: Дніпровський притулок прихистив котів, яких військові врятували з фронту (Відео)

У Дніпрі працює товариство, яке надає прихисток чотирилапим, врятованим з фронту. Тварин рятують та привозять до притулку військові та волонтери. А далі товариство лікує чотирилапих та шукає для тваринок люблячі сім’ї, – передає сайт «Наше місто» з посиланням на ДніпроТБ.

Тваринам-переселенцям з фронтових та прифронтових зон, яких рятують військові, допомагає товариство захисту тварин «Вірність» у Дніпрі. Котоняні виховують, годують та лікують постраждалих в наслідок повномасштабного вторгнення тварин. Дехто у притулку був евакуйований із найгарячіших точок: із Бахмута, Херсона, Торецька.

Через активні бойові дії на місцях минулих домівок чотирилапих деякі котики отримати важкі поранення. Одна з таких хвостатих – кішка із цікавим ім’ям – Мазепа. За словами працівників притулку, кошеня врятували військові та дали їй кличку. Проте вони не знали, що це дівчинка. Тож кішка залишилася із чоловічим ім’ям.

«У неї були переламані лапи, спочатку було важко її сюди перевезти, не було такої можливості і пройшов тиждень, кола така можливість з’явилася. На жаль, тоді зрослися лапки неправильно, утворився кістковий мозоль, але вона потрапила до лікарні», – розповідає представниця товариства захисту тварин Надія.

Після операції та реабілітації Мазепа стала однією з найактивніших мешканців притулку. Загалом у товариства багато таких історій, оскільки вони приймають тварин із самого початку війни. Перші котики, які потрапили до притулку, були з Харкова, далі небайдужі люди евакуювали тварин із Торецька, Бахмута. Також були кішки з Херсону.

На жаль, через ворожі атаки на Донеччині, декілька кішок пережили обстріли фосфорними бомбами. Через це вони потрапили до прихистку з нирковою недостатністю.

Котика із притулку можна взяти у свою родину. Також, аби допомогти товариству, можна придбати корм, наповнювачі, миючі засоби. Усі бажаючі можуть стати волонтерами у товаристві та допомагати з прибиранням, розчісуванням тощо.

Категорія: Відео, Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version