Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ ОФІЦІЙНО Нікого не залишили наодинці з бідою: як міська влада Дніпра ліквідує наслідки ворожих атак 29 грудня

Михайло Чернов

Новини Дніпра: Як Дніпро ліквідує наслідки ворожих атак 29 грудня

В Дніпрі долають наслідки ворожих атак 29 грудня. Нагадаємо, через масований ракетний удар супротивника, на превеликий жаль, загинули та отримали поранення люди. Був серйозно пошкоджений пологовий будинок, суттєво постраждали житлові будинки, дві школи та бібліотека,  великий ТЦ «Апполо» та інші торговельні заклади, об’єкти інфраструктури, громадський та приватний транспорт. Загалом через удар ворога було пошкоджено десятки будівель, вибиті понад 2500 вікон в різних будівлях, передає “Наше місто“.

Уламки та будівельні відходи вивозили вантажівками

На допомогу дніпрянам, будинки які постраждали через атаку, одразу прийшли працівники профільних міських служб. Вони допомагали мешканцям затягували плівкою або плитами пошкоджені віконні отвори, також швидко навели лад на локаціях, які зачепив удар.

– Комунальники закривали пошкоджені вікна будинків плівкою. Де потрібно – встановлювали OSB-плити. Двірники прибирали з вулиць розбите скло, – зазначає Сергій Файфер, директор міського департаменту житлового господарства.

Десятки співробітників міських комунальних служб працювали під час розбору завалів, що утворилися після ворожого удару 29 грудня. Розбір зруйнованих об’єктів проводили за допомогою важкої техніки.  13 самоскидів, 6 екскаваторів-навантажувачів, 2 автокрани, 2 автовишки, 2 екскаватори, 1 фронтальний навантажувач були долучені для ліквідації наслідків атаки. Уламки та будівельні відходи вивозили вантажівками.

Вже встановлюють нові вікна

Одразу після ударів дніпровські комунальники, виходячи з досвіду ліквідації попередніх прильотів, перевірили найближчі будинки та з’ясували, де вибиті або пошкоджені вікна. Надали людям інформацію про те, як отримати допомогу.

– На кожному під’їзді ми розмістили наші контакти, за якими мешканці можуть з нами зв’язатися та подати заявку на заміну пошкоджених вікон, – зазначив Олег Морозюк, заступник головного інженера КП «Жилсервіс-5».

Мешканці постраждалих від ворожого удару будинків, які обслуговує Жилсервіс-5, можуть  повідомити про пошкоджені вікна, фасади та ін. за телефонами: (063) 887-34-29, (067) 455-23-21, або написати на електронну пошту: zhylserviss.chechelivsky@gmail.com, або прийти особисто до КП за адресою: вул. Театральна, 5-А.

А одразу після новорічних свят комунальники привезли та почали встановлювати в постраждалих будинках нові вікна замість пошкоджених. Склопакети – двокамерні, зберігатимуть тепло, зазначають фахівці. Нагадаємо — нові вікна мешканцям встановлюють коштом міста. Як і обіцяв міський голова Борис Філатов – дніпрян не залишать наодинці з великою бідою.

Нові енергоефективні металопластикові вікна монтують в будинках на вул. Алана Шепарда (колишня вул. Суворова), які найбільше постраждали внаслідок ракетної атаки рф 29 грудня. Приміром, в будинку на вул. А.Шепарда, 11 замінюють 200 вікон.

Після цього комунальники працюватимуть на наступних локаціях – замінять вибиті вікна в будинках на вул. Алана Шепарда, 11-А, 13 та інших. 

Роботи проводимо швидко, хоча це досить важко, зважаючи на великий обсяг, – зазначає Олег Морозюк, заступник головного інженера КП «Жилсервіс-5».

Дніпряни дякують за оперативну допомогу

Мешканці постраждалих будинків вдячні міській владі за оперативну допомогу. В квартирі  Ганни, мешканки будинку на  вул. А.Шепарда, 11, вибухом вибило два вікна, які вже замінили міські фахівці.

– Коли все це сталося, комунальні служби швидко зреагували, розповідає Ганна. – Фанерою закрили вибиті вікна. Одразу зробили заміри, щоб їх замінити. Вдячна за таку швидку реакцію. Ще написала заяву на отримання матеріальної допомоги від міста на відновлення пошкодженого житла. У нинішні часи така підтримка дуже важлива.

Нові вікна вже встановили в оселі дніпрянки Вікторії, квартира якої також постраждала від вибухів.

Бригада вже встановила вікна у двох кімнатах та у кухні, – каже вона. – Влаштували  вікно ще в одній кімнаті. Дуже вдячна, що місто допомогло з цим! Загалом усі служби одразу швидко спрацювали, – додала жінка.

Внаслідок ворожого удару постраждало 19 будинків, якими керують ОСББ/ЖБК. Міська влада прийшла на допомогу мешканцям.
В першу чергу представникам об’єднань співвласників багатоквартирних будинків надали понад 1600 погонних метрів плівки, щоб швидко закрити пошкоджені вікна, – розповіли в міському департаменті самоорганізації населення. Фахівці департаменту оперативно виїхали на місце та провели огляд. Зараз за рахунок міста виготовляють нові вікна, які одразу будуть встановлювати в постраждалих будинках ОСББ/ЖБК.

Матеріальна допомога постраждалим від атаки

В Дніпрі за ініціативи мера Бориса Філатова надають  допомогу мешканцям, постраждалим від дій ворога: люди мають право звернутись по матеріальну допомогу, – нагадують в департаменті соціальної політики міської ради:

“Нагадаємо тим, у кого пошкоджено житло –  звертайтеся до адміністрації району для оформлення актів про пошкодження/руйнування житла. Далі з актом та пакетом документів  – до департаменту соціальної політики”.

Усім, хто розгублений після ворожого удару, шокований через пошкодження власного житла та потребує консультації та поради щодо подальших дій, пропонують зателефонувати в департамент соціальної політики за номером (068) 913- 46- 88.

“Наші спеціалісти детально роз’яснять, як діяти, а також допоможуть зі збором документів”, – підкреслюють в департаменті.

Постраждалі або їхні близькі можуть звертатись для одержання детальних роз’яснень  до управління соціального захисту департаменту соціальної політики за телефоном (068) 913-46- 88.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: