Site icon Наше Місто

В Україні перерахують пенсії: хто отримає найбільші надбавки до виплати

В Україні перерахують пенсії: хто отримає найбільші надбавки до виплати

В Україні перерахують пенсії для 4 категорій пенсіонерів. Перерахунок відбуватиметься у декілька етапів. Він пов’язаний з підвищенням мінімальної заробітної плати. Окрім того, має відбутися щорічна індексація пенсій, – передає сайт «Наше місто».

Як підвищаться пенсії у січні

Найбільшу надбавку отримають ті, хто і раніше мав максимальну пенсію. Їхня виплата зросте з 20 930 гривень до 23 610 гривень. Мінімальна пенсія збільшиться з 2093 до 2361 гривень. Також збільшиться доплата за стаж, якщо його розмір перевищує стандартний. Таким чином за кожен додатковий рік буде додаватися 1% від прожиткового мінімуму.

Також зріс гарантований розмір пенсії для жінок зі стажем 30 років, та чоловіків зі стажем 35 років. До 1 січня вони мали отримувати не менше 2680 грн, а з 1 січня – 2840 грн.

Підвищення зарплат у березні

У березні відбудеться індексація пенсій, розмір якої залежить від інфляції та динаміки середньої зарплати. Підвищення пенсії можуть скласти приблизно 15%. Таким чином найбільшу надбавку отримають ті, хто мав високу зарплату і великий стаж.

Підвищення зарплат у квітні

У квітні 2024 року мінімальна заробітна плата має зрости з 7100 до 8000 гривень. Також зросте і пенсії у тих, хто має достатній стаж: з 2840 до 3200 гривень.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version