Skip to content

Збиралися святкувати день народження доньки: історія дніпрянина, будинок якого зруйнувала ракета

Збиралися святкувати день народження доньки: історія дніпрянина, будинок якого зруйнувала ракета

29 грудня окупанти здійснили масовану ракетну атаку по Дніпру. В результаті цього постраждало багато людей. Одна з ракет потрапила у будинок дніпрянина Ігоря. Цей день повністю змінив його життя, – передає сайт «Наше місто» з посланням на ДніпроТБ.  

Уранці 29 грудня Ігор, як завжди, вирушив на роботу, залишивши вдома свою дружину та улюбленців. Саме в цей день його донці виповнилося 16 років, проте родинне свято було зірвано російською ракетою.

«У нас гора була, мусорка, стіни не витримали. Ось тут тільки біля ванни стояли стіни, які дружину дістали, врятувало дружину, що стіни ось так стали. Лікарі кажуть, що з такими руйнуваннями вона в бронежилеті народилась», – розповів власник зруйнованого будинку Ігор Рубан.

В результаті потрапляння ракети у будинок Ігоря загинув один кіт. Але, на жаль, у будинку його сусіда та товариша Олексія вижити не вдалося нікому. В той день чоловік теж поїхав на роботу, а вдома залишилася мати та чотирилапі улюбленці – 6 котів та собака.

«Новорічні свята, готувалися до свят і тут мені Ігор подзвонив сказав: “Льоха, “приліт” у наш дім давай сюди. Тут вирва. Довго шукали матір, десь о 14 годині ми знайшли її на даху у сусідів», – ділиться власник зруйнованого будинку Олексій Баранов.

В перші ж хвилини тут працювали ДСНС, поліція, волонтери та комунальні служби. Тому залишки зруйнованого будинку швидко прибрали, а вирву засипали. Наразі на території продовжують проводити підключення до електромережі та газових систем. Олексій та Ігор активно займаються організацією поховань і лікуванням постраждалих родичів, а також відновлюють документи, які були втрачені в результаті масованої ракетної атаки рф.

«На сьогодні вже виконано вивози будівельного сміття, а також зроблено попередне планування ділянки. Загалом на цій вулиці та будинках поруч постраждало 37 будинків. Було задіяно багато вантажних машин, а також підйомні погрузчики. Погода сприяла, міські комунальні служби змогли вивезти досить швидко, виконати всі необхідні роботи, і ділянка була вже в такому вигляді, в якому вона є зараз», – повідомив заступник голови Центральної адміністрації ДМР Олег Черняк.

Нагадаємо, що мешканці пошкоджених, або зруйнованих будинків, можуть звернутися по допомогу за адресами вулиця Янгеля 3, а також проспект Лесі Українки 65.

Категорія: Важливо, Відео, Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: