Site icon Наше Місто

Святкування Водохреще у Дніпрі 2024: чи будуть цьогоріч облаштовувати місця для занурення

Наближається одне з найважливіших церковних свят – Хрещення Господнє. Цього року воно відзначатиметься 6 січня за новоюліанським календарем. Однією із найвідоміших традицій свята є купання в ополонці. Чи буде у Дніпрі організовано масові заходи з цього приводу – читайте в матеріалі «Наше Місто».

Як з’ясувалося, війна внесла свої корективи в проведення традиційних заходів. Тож вірянам доведеться відмовитися від обряду занурення у водойму.

«До початку повномасштабного вторгнення у нас були визначені офіційні місця для занурення. Це пляж на Монастирському острові, Мануйлівський і Придніпровський пляжі та кар’єр на Червоному камені. В цьому році, враховуючи складну безпекову ситуацію в країні і в місті, ми не будемо влаштовувати жодних офіційних заходів з цього приводу», – повідомила представниця департаменту парків та рекреації ДМР Катерина Гришина.

Відповідальність за можливі надзвичайні події при купанні у крижаній воді лежатиме виключно на порушниках.

Нагадаємо, щоб не створювати місця масового скупчення людей та не наражати містян на небезпеку, у минулому році у Дніпрі також не було офіційних заходів до свята Водохреща.

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version