Site icon Наше Місто

Як краще провести Водохреще з релігійної точки зору: коментар дніпровського священнослужителя

Новини Дніпра: Священник про традиції святуквання Водохреще

Цього року ми святкуємо Водохреще вже за новоюліанським календарем – 6 січня, передає “Наше Місто”. Традиція купання в ополонці на Водохреще не має нічого спільного зі “змиванням” гріхів. Гріх – це не зовнішня проблема, а внутрішня хвороба душі.

«Пірнання в ополонку немає нічого спільного з отриманням особливого Божого благословення або духовного очищення. Ніякого церковного припису в українській церкві для занурення в зимову воду немає і ніколи не було. У багатьох присутній самообман. Кожне свято церковне – це подія. А окунатись у воду – це народна традиція», – зазначає отець Ярослав Малерик, настоятель Свято-Духівського храму ПЦУ протоієрей

Медики радять купатися на Водохреще лише фізично підготованим людям. Варто купатися у відведених для цього водоймах. Водночас вживати перед зануренням в ополонку спиртні напої не варто – це призводить до розширення судин та швидшого переохолодження. З точки зору релігії, в цей день варто перш за все відвідати храм.

«В цей день треба прийти в храм, якщо є можливість, освятити воду, незалежно від її кількості. Для того, аби потім окропити домівку, використовувати її протягом року. Традиційно, ми потім користуємось цією водою», – зазначає отець Ярослав.

Категорія: Афіша, Відео, Новини Дніпра, Тема дня

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version