Site icon Наше Місто

Новий рік зустріли без газу: мешканці Батумської вулиці не мають блакитного палива

Днепр – лидер по уровню прозрачности: исследование антикоррупционной общественной организации

У Дніпрі жителі п’ятиповерхівки на вулиці Батумській другий тиждень живуть без газу. Проте відновити газопостачання компанія поки відмовляється, – передає сайт  «Наше місто» з посиланням на ДніпроТБ.

Доступ до постачання газу мешканцям будинку на Батумській вулиці перекрили через проведення ремонтних робіт у грудні минулого року. Зараз, для відновлення газопостачання, необхідно провести огляд у всіх квартирах. Однак деякі мешканці будинку виїхали, тому доступу до їх мереж немає.

За словами мешканки будинку, жителі 80 квартир багатоповерхівки живуть без газу вже 2 тижні.

«Ми написали листа напряму до компанії, де благали увімкнути газ перед Новим роком. Люди закупили продукти, готувалися до свят, але газу всеодно не було», – каже мешканка Ліна.

У відповідь дніпряни отримували лише інформацію про те, що наразі неможливо потрапити в усі квартири, через що і відновити газопостачання не можна. Окрім того, компанія завчасно не попередила жителів про відключення, а тепер щоразу заявляє про нові умови відновлення.

Таким чином Дніпровська філія «Газмережі» повідомляє, що відновити постачання блакитного палива можна лише за таких умов:

  1. за наявності укладеного акту розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін, а також договору на технічне обслуговування внутрішньобудинкової системи газопостачання (ВБСГ) з суб’єктом господарювання, який має дозвіл та ліцензію на проведення таких робіт;
  2. надання допуску фахівцям газорозподільної компанії до внутрішньобудинкової системи газопостачання кожної із зазначених вище квартир.

Натомість експерт радить мешканцям знайти юриста, аби він подав скаргу до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг та Держпродспоживслужби.

«Те, що вони вимагають перевірити при перепідключенні газові мережі квартири всередині – це згідно з нормою. Але підписання додаткових договорів на обслуговування вони не мають права вимагати. Це вже порушення законодавства», – каже Олег Попенко, голова Спілки споживачів комунальних послуг.

Категорія: ЖКГ, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version