Site icon Наше Місто

Малюють мати та син: у художньому музеї Дніпра відкрилась унікальна виставка

Новини Дніпра: У художньому музеї Дніпра відкрилась унікальна виставка

3 січня у Дніпровському художньому музеї  відкрилась  виставка творів живопису і графіки дніпровських митців Лани та Володимира Королевских – про це повідомляє «Наше місто». Експозиція називається «Лабіринти часу», на ній можна побачити живописні та графічні роботи.

Ця виставка незвична тим, що свої твори представили родичі – мати та син. Лана Королевська —  ілюстраторка, художниця-сценографка, письменниця, викладачка дизайнерських дисциплін Дніпропетровського фахового мистецько-художнього коледжу культури та Університету митної справи та фінансів.  

Володимир Королевський — художник, ілюстратор, письменник, композитор, автор багатьох наукових статей, присвячених проблемам сучасного образотворчого мистецтва та дизайну. Викладає дизайнерські та мистецтвознавчі дисципліни у тих самих коледжі та виші, що й його мати.

У своїх картинах Лана намагається розглянути різноманітні питання, пов’язані з часом. Це  швидкоплинність життя,  безсмертя, алегоричне уявлення життя у вигляді стихій землі, повітря та води та інших символів.

Володимира також хвилює тема часу – він піднімає її в ілюстраціях до книги «Чарівна країна у табакерці». Роботи художника представляли Україну на 29-ій Міжнародній виставці бієнале у Словаччині.  Він хотів показати специфічний світ, який існує чи у уяві дитини, чи у житті    дорослого, який повертається до свого дитинства.   

Адреса музею: вул. Шевченка, 21. Виставка діє з 10:00 до 17:30, вихідні – понеділок, вівторок.

Фото Валерія Мироненка

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version