Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Дніпро оговтується від наслідків масованої ракетної атаки. Що відбувається на місці подій

Супрун Юлія

місце ракетного удару у Дніпрі

У Дніпрі місце ворожого ракетного удару, який стався 29 грудня та забрав життя сімох людей, досі шокує перехожих. Порожніми вікнами дивиться на світ те, що залишилося від пологового будинку. Навпроти – житлові багатоповерхівки без єдиного вцілілого вікна. Всі вони закриті фанерою, або плівкою. На місці подій побував кореспондент “Нашого міста”.

місце ракетного удару у Дніпрі
місце ракетного удару у Дніпрі

Більшість місцевих жителів провели новорічні дні у приведенні у якийсь відносний порядок свого житла – у багатьох квартирах вибухова хвиля не лише вибила шибки, а й вирвала двері, зруйнувала меблі, зіпсувала інше майно. 

Ось, подивіться, це моя квартира на п’ятому поверсі – все геть зруйновано! А ось навпроти пологовий будинок, де народився мій син, – емоційно каже місцевий житель Олександр. 

місце ракетного удару у Дніпрі

Вікна його квартири, як і багатьох інших, виходять саме на пологовий будинок, в який влучила ворожа ракета. Від місця, де впродовж десятиріч з’являлися на світ нові життя, залишилася лише почорніла “коробка”.

місце ракетного удару у Дніпрі

Ми прийшли допомогти своїй знайомій – вона з інвалідністю, мешкає у квартирі сама. Досі у шоці від того, що сталося, – розповідає жінка біля під’їзду одного з будинків.

У вівторок, 2 січня, у Дніпрі триває ліквідація наслідків масованого ракетного обстрілу. Перші 200 вікон уже встановлюють у найбільш постраждалих багатоквартирних будинках.

місце ракетного удару у Дніпрі

Сьогодні, 2 січня, вже приїхала перша партія металопластикових вікон (майже 200 штук). Їх розвантаження вже почали. Найближчим часом встановлюватимуть. 1 200 вікон закрили і у будинках ОСББ.  Плівку та ремонтні набори надав департамент з питань самоорганізації ДМР. Залишились не закритими лише ті, до яких немає доступу, – розповіли у міськраді Дніпра.

За даними міськради Дніпра, на сьогодні для отримання актів пошкодження/руйнації житла звернулися 164 людини.

Куди звертатися для оформлення актів про пошкодження житла 

  • Пункт допомоги Центральної адміністрації ДМР – у ліцеї № 120 (вул. Академіка Янгеля, 2).
  • Адміністрація Соборного району ДМР (площа Шевченка, 7).
  • Лівобережна адміністрація ДМР (вул. 20-річчя Перемоги,51).

Відомо, що станом на 2 січня у  міських медзакладах Дніпра перебувають 13 постраждалих від ворожої ракетної атаки, що сталася 29 грудня. Їхній стан задовільний. Медична допомога надається у повному обсязі.

Нагадаємо, раніше ми писали, що вночі у Дніпрі і області лунали вибухи: яка ситуація на ранок 2 січня.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: