Skip to content

Штольня: на Дніпропетровщині з’явилось укриття, де можна насолодитися мистецтвом

У Кривому Розі в Палаці культури «Карачуни» відкрили укриття-галерею «Штольня». Цей унікальний проєкт покликаний допомогти жителям міста пережити стрес і емоційну напругу, викликані війною. Про це повідомляє «Наше Місто» з посиланням на управління преси виконкому Криворізької міськради.

Укриття розташоване в Палаці культури «Карачуни». Його створили за підтримки психологів, фахівців з ментального здоров’я Save the Children, криворізьких мистецтвознавців, художників та міжнародної гуманітарної організації Rotary International.

Укриття назвали «Штольня». Воно облаштоване двома художніми залами, де представлені твори мистецтва українських та світових художників. Серед них репродукції картин Ван Гога, Моне, Гогена, Марчука, Зарецького, Добрової, а також роботи криворізьких митців.

Біля кожної картини є QR-код, за допомогою якого можна прослухати коротку історію про художника та його твір.

Укриття також має кімнату матері та дитини, три виходи, Starlink для постійного доступу в Інтернет, генератор, теплові пушки, воду, медикаменти та інше.

Укриття «Штольня» цілодобово відкрите для жителів міста. У майбутньому тут планують проводити різноманітні культурні заходи.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: