Skip to content

Дрони, пікапи та вантажівки Mercedes Unimog: Дніпро доправив велику партію техніки для Сил оборони

Дрони, пікапи та вантажівки Mercedes Unimog: Дніпро доправив велику партію техніки для Сил оборони

Дніпро щотижня відправляє Силам оборони нові партії автомобілів і техніки на десятки мільйонів гривень. За майже два роки війни місто стало беззаперечним лідером у підтримці військових на передовій, швидко та в достатній кількості купуючи все, що вони замовляють, пише «Наше місто».

«Це вже стало постійною допомогою від міста. Не лише на Новий рік. У нас є спілкування тет-а-тет. Можемо в складний момент зателефонувати і попросити. Відмов ще не було. Тому в нас уже склалися теплі відносини — військові та місто», — зауважує український оборонець Юрій. Тож нині захисники забирають більше ніж сотню дронів — з тепловізорами та затребувані FPV-моделі. «Він (FPV-дрон, — ред.) залітає туди, куди не можуть влучити артилерійські снаряди. Дуже потрібна річ — максимально. Точні удари можемо завдавати по живій ворожій силі, техніці на ходу, перерізати логістику», — пояснює боєць Сергій.

Дрони, пікапи та вантажівки Mercedes Unimog: Дніпро доправив велику партію техніки для Сил оборони

Крім автомобілів та техніки, до партії увійшло ще загалом близько сотні одиниць допоміжного обладнання. Зокрема, це портативний анти-FPV для ворожих безпілотників, акумулятори для дронів, монокуляри, відеокамери, ноутбуки, планшети та інше комп’ютерне приладдя. Також військові отримали майже півтора десятка пікапів та вантажівок різного типу, зокрема Mercedes Unimog, які відомі своєю високою прохідністю та витривалістю до навантажень.

«Сьогодні прийшли нові вантажівки — які ми не купували раніше. Будемо дивитися, і спілкуватимемося з хлопцями щодо того, як ці машини працюють. Також віддали дрони — зокрема, на Авдіївський напрямок для 110-ї бригади. Працюватимемо далі. У 2024 році допомагатимемо як завжди допомагали», — наголосив міський голова Дніпра Борис Філатов.

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: