Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Символ жіночої сили та надії на мир: дизайнерка з Дніпра вразила новою вишиванкою

Супрун Юлія

Дізайнерка з Дніпра презентувала нову вишиванку

Відома дизайнерка з Дніпра Вікторія Дідик, дружина власника популярного у місті Яхт-клубу, “Січ”, яка створює вишукані вишиванки, презентувала нову сукню, присвячену українській жінці. Авторка назвала свій витвір “Берегиня”. Про це повідомляє “Наше місто”.

Дізайнерка з Дніпра презентувала нову вишиванку

Дизайнерка заклала у свою нову роботу ідею дерева – на спідниці зображені стовбури, а верх сукні з з нерівними рукавами – це крона дерева. На спідниці вишиті квіти, стрічки та образ жінки, який перегукується з білою павою.

Це уособлення добра, тепла, світла, надії – всього того, що несе жінка. Таким чином я висловила своє бажання та сподівання на мир в Україні, – пояснює авторка сукні.

Над новою вишиванкою Вікторія Дідик працювала доволі довго. Лише три місяці вона складала комп’ютерну програму для машини, яка ще два тижні виконувала складну вишивку.

Дізайнерка з Дніпра презентувала нову вишиванку

Сама машина нічого не вишиває без нашого мозку. В неї треба вкласти свою ідею. Це дуже довга та трудомістка робота. Треба створити малюнок, стежки вкласти, сховати обрізки. Треба все це запрограмувати так, щоб отримати результат, який ви вже бачите. А коли машина починає вишивати, треба слідкувати за процесом, кожні 30 хвилин заправляти нитки, -, розповідає Вікторія Дідик.. 

Дизайнерка вважає нову сукню дуже незвичайною, що відрізняється від всіх її інших робіт. 

Відомо, що берегиня – це один із найважливіших образів у східнослов’янській міфології. У сучасній українській культурі образ берегині часто використовується як символ жіночої сили, захисту та материнства. Берегині зображуються на рушниках, оберегах, вишивках.

Нагадаємо, раніше ми писали, що дружина власника яхт-клубу “Січ” створила весільне плаття-вишиванку, щоб подарувати його нареченій військового.

Категорія: Новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: