Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Дитячі квести та родинне свято: як відзначає Різдво волонтерка та співачка Ксенія Башибулар

Дарина Сухоніс

Дитячі квести та родинне свято: як відзначає Різдво волонтерка та співачка Ксенія Башибулар

Історія її життя могла б бути сценарієм для гостросюжетного кіно. Дніпрянка Ксенія Башибулар – одна з тих, хто вижив після трагедії 2007 року на Мандриківський. Потім, у січні 2023-го, був приліт ракети рф в її будинок на житловому масиві Перемога. А сьогодні вона співає для ЗСУ в кілометрі від ворожого кордону. Дівчина каже, що життя не буде таким, як раніше і вона живе вже більше там, де зовсім поруч лунають вибухи та гинуть люди, адже вона і волонтерка, і співачка, – передає сайт «Наше місто».

У нас є команда, – розповідає Ксенія. –  Всі нас знають за іменами – людей, об’єднаних однією справою. Ми допомагаємо військовим. Це наш пріоритетний напрямок. Це медичні засоби, їжа, гігієна, маскувальні сітки, плівка, тощо.

Різдвяні та Новорічні свята для дівчини важливі.

Дитячі квести та родинне свято: як відзначає Різдво волонтерка та співачка Ксенія Башибулар

Святвечір завжди у нас був у родинному колі, збирались і готували разом, – каже вона. – Новий рік зустрічали з сестрою вдома, поки не стали вже дорослі. Коли стали старші, йшли гуляти кудись з друзями, але мама завжди готувала на стіл. Ми з сестрою знаходили подарунки під ялинкою, це був своєрідний квест. А ще на Водохреще, тоді ще 19 січня, у нас – день народження  бабусі і була традиція їздити в село до неї. В ті часи було багато снігу, ми катались на санчатах. Було багато людей, було весело і гамірно. В мене багато теплих і щирих спогадів про ці українські свята. А першого січня ми продовжуємо і зараз з сестрою традицію – їздити в гості одне до одного. Коли були живі бабуся і дідусь – їздили до них.

Цього року Ксенія святкує з друзями у Дніпрі, а першого січня планує традиційно поїхати в гості до сестри.

Дитячі квести та родинне свято: як відзначає Різдво волонтерка та співачка Ксенія Башибулар

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: