Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Успенська площа у Дніпрі перетворилася у велику фотозону для різдвяних і новорічних фотосесій

Успенська площа у Дніпрі перетворилася у велику фотозону для різдвяних і новорічних фотосесій

У Дніпрі до свят яскраво прикрасили Успенську площу. Локація перетворилася у велику фотозону для різдвяних і новорічних фотосесій. Наш фотограф Валерій Кравченко став одним із першим, кому пощастило побачити цю неймовірну красу, повідомляє сайт «Наше місто».

Успенська площа у Дніпрі має довгу і цікаву історію. У 19 столітті тут був розташований величний Успенський собор, який приваблював до себе людей з усього міста. Під час радянської доби собор був зруйнований, а площа почала занепадати. У часи Незалежності площа стала найбільшим транспортним вузлом міста.

У 2023 році Успенська площа була реконструйована. У рамках проекту було облаштовано пішохідні зв’язки, висаджено 285 дерев, створено куточки для дозвілля та перерозподілено автомобільні потоки.

При реконструкції території врахували потреби людей з інклюзією. Пішохідні переходи виконані на одному рівні з тротуаром, а ділянки поблизу них вимощені тактильною плиткою для людей із порушеннями зору.

На площі було створено три зони:

Ігрову зону з дитячими майданчиками для дітей різного віку. На одному з майданчиків є тривимірний мотузковий майданчик, штучний бетонний рельєф та скеледром. Майданчик розрахований на дітей від трьох років. Також на території є гамаки, просторова сітка, гірка й арковий тунель. А біля самого майданчика встановлені лавк

Камерну зону тихого відпочинку з декоративними деревами та лавками. Ця зона ідеально підходить для тих, хто хоче відпочити від міської метушні.

Фестивальну зону з трирівневою терасою, фонтаном та вільним простором для подій. Ця зона буде використовуватися для проведення різноманітних фестивалів, концертів та інших заходів.

Реконструкція Успенської площі зробила її сучасним простором для відпочинку та проведення заходів. Площа стала більш комфортною для людей з інвалідністю та привабливою для відвідувачів різного віку. А в різдвяні і новорічні свята ще й стала яскравою фотозоною, де діти і дорослі зможуть хоча б на хвилинку відволіктися від реальності.

Фото: Валерій Кравченко.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро, Фотогалерея

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: