Site icon Наше Місто

Колядки та щедрівки: як юні артисти у Дніпрі зберігають традиції українського фольклору (Відео)

Колядки та щедрівки: як юні артисти у Дніпрі зберігають традиції українського фольклору

Зима – час неймовірної атмосфери. Це період, коли українці святкують дві найважливіші події року – Різдво і Новий рік. Супроводжуючись чарівними колядками та щедрівками, ці свята наповнюють серця радістю і теплом. Щоб розкрити всі секрети виконання українських народних пісень, журналісти «Наше місто»  завітали до дніпровського ансамблю «Україночки».

Колядки – народні пісні, які пов’язані із зимовими святами. Вони з’явилися ще за часів язичництва. Колядки виконували на Різдво, щоб прославити народження Ісуса Христа.

Щедрівки – українські народні обрядові пісні, що виконують під Новий рік і у Щедрий вечір. Пісня «Щедрик» в обробці українського композитора Миколи Леонтовича вперше прозвучала понад 100 років тому. За цей період щедрівка стала однією з найвпізнаваніших мелодій у світі і звучала в таких голлівудських стрічках як «Один вдома», «Гаррі Поттер», «Міцний горішок», «Сімейка Адамсів» та «Американська історія жахів».

Народний ансамбль «Україночки» виконують чарівні святкові пісні. Яскраві костюми, вражаючі голоси та неймовірний запал у очах. Попри юний вік артистів, вони дуже серйозно ставляться до своїх виступів.

Одна з учасниць ансамблю розповідає, що підготовка до виступів триває дуже довго, оскільки артисти ретельно готуються до таких важливих подій.

«Кожен вивчає свої слова, свої партії в піснях. Звісно це в якомусь сенсі важко, але коли ти намагаєшся досягти якоїсь мети, а саме подарувати щастя людям, тоді це все вже не так страшно», – ділиться Катерина, учасниця народного ансамблю «Україночки».

Цей музичний колектив існує вже 40 років на базі музичної школи № 16. Його керівниця Ірина Кураєва каже, коли тільки прийшла працювати сюди, одразу організувала ансамбль, який співає народні пісні.

«Українських пісень фольклористи записали з півмільйона. Вони не всі опубліковані. У нас дуже співуча нація – це наш скарб, наша гордість. І кажуть люди: «Українська пісня – це душа народу». Ну це так», каже керівниця народного ансамблю «Україночки».

Категорія: Відео, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version