Site icon Наше Місто

У Дніпрі відкрилася унікальна виставка новорічних листівок ХХ століття (відео)

У Дніпрі відкрилася унікальна виставка новорічних листівок ХХ століття (відео)

У Дніпровському будинку-музеї академіка Дмитра Яворницького 21 грудня відкрилася виставка новорічних листівок ХХ століття. Вся колекція була зібрана дніпровською журналісткою Наталією Рекуненко. Тоді новорічні листівки були популярним способом привітань з Новим роком та Різдвом. Їх дарували близьким, друзям, колегам, а також відправляли рідним, які жили в інших містах або країнах, пише «Наше місто».

“Ось наприклад на одній з листівок зображення не новорічне і зовсім не різдвяне. Підпис такий: “На згадку Мілі, найкращому раднику минулих років. Милю, хоч ти ще молода, але твоя мова розважлива. Миля я тобі бажаю від щирого серця, повернутися тобі на свою рідну Україну, побачити свою сім’ю, зустрітися з добрим кавалером і вийти за нього заміж.” Ця листівка 43-го року. Тут одразу постає якась історія дівчини. Міля, яка поїхала з України, проте дуже хоче повернутися додому. Це дуже схоже на на наших сучасних дівчат, які також через війну не можуть повернутися до рідної країни”, – розповідає журналістка Наталія Рекуненко

Листівки початку ХХ століття, створені в Польщі, Німеччині та Австрії, вирізняються вишуканим художнім виконанням. Листівки – це не просто спосіб привітати з Новим роком, а й дзеркало часу, яке відображає культурні цінності та суспільні тенденції різних епох. Більше інформації про виставку ви можете дізнатися у нашому відео.

Нагадаємо, як виглядає Кельнський бульвар у Дніпрі напередодні Різдва.

Категорія: Афіша, Важливо, Відео, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version