Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Був огірок, а вийшло невідомо що: дієтолог з Дніпра розказав, чи корисна насправді консервація

Багато хто з нас влітку консервує  овочі, а зараз із задоволенням їсть засолені та мариновані огірки чи помідори. Разом з тим, дієтолог Юрій Попко не радить налягати на подібні ласощі. Тому що після стерилизації значна частина вітамінів в продуктах зменшується, особливо вітамін С, пише «Наше Місто».

– Спочатку був огірок, а на виході ми отримали невідомо що – грімучу суміш з солі, цукру і сумнівної якості оцту, – підсумовує Юрій Попко.  – На цьому фоні парниковий огірок загалом, здається, майже ідеальним, я вже мовчу про інші овочі, фрукти, ягоди, які банально можна заморозити. Або засолити, заквасити як капусту. Звичайно, консервацію їсти можна, це не отрута. Але спеціально робити закрутки – це, як на мене, даремна витрата часу, грошей і марнування продуктів. Є кращі методи зберігання сезонних овочів.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: