Site icon Наше Місто

Титанічний труд і постійна небезпека: хто тримає енергетичний фронт у Дніпрі

Новини Дніпра: Як енергетики Дніпра пережили 2023 рік

2023 рік минає. Він був досить складним для кожного українця. Наприкінці 2022 року в Україні стався перший в історії блекаут, наслідки якого перейшли і на цей рік. Від ворожих атак дуже сильно постраждала наша енергетична інфраструктура. Енергетики – це ті люди, які і день, і ніч працювали над тим, аби в наших оселях було світло. Журналісти «Наше місто» вирішили розповісти, про титанічну роботу енергетичних компаній Дніпра та області.

За коментарем ми звернулись до ПpAT «ПEEM «ЦЕК» та ДТЕК «Дніпровські електромережі».

Як повідомили нам в ПpAT «ПEEM «ЦЕК», за цей рік їх працівниками виконано понад чотири тисячі планових i близько тисячі аварійних робіт.

  • «Внаслідок російської aгpecії пошкоджені: підстанції ПС-150/10кВ i ПС-35/бкВ, комплектна трансформаторна підстанція, повітряні лінії класу напруги 35 кВ i 0,4кВ, силовий трансформатор i трансформатор напруги, а також будівля загальнопідстанційного пульту керування», – повідомили в компанії.

Протягом року співробітники ЦЕК стикалися з багатьма труднощами, а саме:

Варто зазначити, що наразі кількість персоналу Товариства складає понад пів тисячі працівників, серед яких є й мобілізовані.

«Декілька десятків наших співробітників зараз перебувають у лавах 3CУ, більшість з них — добровільно. На щастя, на даний час серед наших мобілізованих співробітників немає загиблих. Проте вже є двоє постраждалих», – розповіли в компанії.

Щодо планів на наступний рік, то в ЦЕК рук не опускатимуть і продовжать відновлювальні роботи та оновлення деяких систем.

«Перш за все на наступний рік наша компанія планує забезпечувати наших споживачів якісним i безперебійним електропостачанням. Також у планах реалізація наступного етапу реконструкції підстанції 35/6 кВ та повітряних ліній 0,4 кВ i 6 кВ, встановлення реклоузерів задля дистанційного керування повітряними лініями класу напруги 10 кВ i 35 кВ», – підсумували в ЦЕК.

На жаль, в ДТЕК «Дніпровські електромережі» розповісти про свою титанічну роботу за цей рік, відмовились.

Але всі ми розуміємо, наскільки важлива, і наскільки важка робота кожного енергетика в нашій країні.

Тож вкотре дякуємо їм за титанічний труд!

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version