Site icon Наше Місто

Російські боти та псевдо-активісти: чим закінчилася історія з петицією «про гроші на ЗСУ» у Дніпрі

Представники міської ради Дніпра викрили псевдо-активістів, які вкотре безуспішно намагались розхитати ситуацію в місті, при цьому фактично зламали та дискредитували Єдину систему місцевих петицій. Про це повідомляє Олександр Санжара, секретар міської ради Дніпра. 

Як відомо, система EDEM донедавна слугувала зручним механізмом для подання мешканцями різних громад України петицій з різних питань. Втім низка одіозних персонажів, що відверти обслуговують інтереси одного з кримінальних авторитетів Дніпра, примудрилась цілковито cпаплюжити ідею та практику системи місцевих петицій. Найбільший цинізм в тому, що ці деструктивні дії було скоєно під брехливим гаслами “підтримки армії”.

Зокрема, фахівці міської ради встановили, що електронну петицію про нібито переспрямування коштів на потреби військових (яку створила колишня дніпрянка, що взагалі мешкає в США), адресовану мерії Дніпра, підписували значною мірою не дніпряни, а мешканці інших міст та громад. Крім того, серед підписантів були відверті боти – вигадані персонажі, а також понад дві сотні (!) користувачів вірогідно походженням з країни-агресора.

«…Дві з половиною сотні підписантів з російським написанням прізвища імʼяпобатькові!» – наводить шокуючі дані щодо провокативної «петиції» Олександр Санжара 

Це все – кричущі порушення, підкреслюють у міській раді.  Зокрема, як з’ясувалося, через певні технічні маніпуляції ті персонажі, які “проштовхували” підписання петиції, змогли безконтрольно створювати в системі Едем нові акаунти, від яких нібито “підписували” петицію. 

Крім того, в контексті “просування” петиції лунали провокативні заклики до порушення громадського ладу в Дніпрі та навіть заклики до країни-агресорки наносити удари (!) по нашому місту. Вочевидь, такі дії та заклики жодним чином не спрямовані на допомогу армії, а мають на меті розхитати ситуацію в місті.

Відомо, що значна кількість людей, що здійняли галас щодо петиції, давно і відверто працюють на одіозного кримінального авторитета Петровського (“Наріка”). Який з початком війни втік з країни, однак намагається впливати на процеси в місті та збурювати ситуацію.

Секретар міської ради Олександр Санжара нагадав: поки псевдо-активісти займалися маніпуляціями навколо петиції, міська влада Дніпра та свідомі громадяни  купили для захисників сотні вантажівок, пікапів та джипів, віддали на завдання оборони десятки швидких. Загалом наше місто стало лідером в Україні із закупівлі дронів, закупивши їх більше, ніж наступні три позиції, разом взяті.

В результаті депутати міської ради абсолютно обгрунтовано відмовились розглядати незрозумілу “петицію”. Ба більше – за пропозицією міського голови Дніпра Бориса Філатова депутатський корпус звернувся до керівника СБУ Василя Малюка з проханням вжити заходів щодо спроб дестабілізації ситуації у Дніпрі.

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version