Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Найпотужніший день століття: у Дніпро прийшла астрономічна зима

Супрун Юлія

У п’ятницю, 22 грудня, до Дніпра прийшла астрономічна зима. Саме сьогодні о 05:27 за київським часом відбулося зимове сонцестояння. Цей день є найкоротшим, а ніч – найдовшою в році в Північній півкулі. А також, за словами астрологів, саме сьогодні – найпотужніший день століття, коли треба загадувати бажання та висловлювати наміри на майбутнє. Про це повідомляє “Наше місто”.

У Дніпрі астрономічна зима почалася майже весняною погодою.

Зимове сонцестояння – це особливий день, коли день перемагає ніч, а світло перемагає темряву. Астрономічне явище відбувається тоді, коли нахил осі Землі щодо Сонця досягає максимального значення і два космічні об’єкти стають найближче один до одного за весь рік.

У цей день тривалість світлового дня у Дніпрі та у всій Північній півкулі становить лише 8 годин. Після зимового сонцестояння тривалість світлового дня поступово збільшуватиметься, а тривалість ночі зменшуватиметься.

Традиції зимового сонцестояння

В Україні день зимового сонцестояння має важливе значення. У народі його називають Колядою. У цей день люди святкують народження Бога Сонця. За традицією, у цей день люди ходили від хати до хати, співали колядки та щедрівки, просили у господарів багатий урожай і благополуччя в новому році.

Як загадати бажання

У день зимового сонцестояння, 22 грудня 2023 року, існує повір’я, що загадані бажання обов’язково здійсняться. Є кілька способів пришвидшити їх здійснення.

  • Загадати бажання перед сходом сонця. Встаньте перед вікном, що виходить на схід, і щиро подякуйте духу Сонця за все добро, що він подарував вам минулого року. Подумайте про своє найзаповітніше бажання і скажіть його вголос.
  • Загадати бажання біля вогню. Вогонь символізує світло і тепло. Запаліть свічку або багаття і подумки промовляйте своє бажання, дивлячись на вогонь.
  • Загадати бажання біля ялинки. Ялинка є символом нового початку. Подумки промовляйте своє бажання, торкаючись ялинки.

Корисні поради

  • Ваше бажання має бути чітким і конкретним. Не загадуйте щось загальне, наприклад, “Я хочу бути щасливим”. Замість цього, скажіть щось на кшталт: “Я хочу знайти свою другу половинку” або “Я хочу отримати нову роботу”.
  • Ваше бажання має бути позитивним. Не загадуйте щось негативне, наприклад, “Я хочу, щоб мій ворог загинув”. Замість цього, скажіть щось на кшталт: “Я хочу, щоб у світі був мир”.
  • Ваше бажання має бути вірою. Якщо ви не вірите в те, що ваше бажання здійсниться, то воно не здійсниться. Тому, загадуючи бажання, щиро вірте в те, що воно обов’язково збудеться.

Звичайно, не всі люди вірять у те, що бажання, загадані в день зимового сонцестояння, обов’язково здійсняться. Але, навіть якщо ви не вірите в це, загадати бажання в цей день все одно може бути приємним ритуалом.Нагадаємо, раніше ми писали, коли треба колядувати, щедрувати та посівати за новим календарем на Різдво та Новий рік

Категорія: Афіша, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: