Site icon Наше Місто

Якщо треба, за лопати беруться жителі: як ОСББ у Дніпрі вирішують зимові проблеми

Якщо треба, за лопати беруться жителі: як ОСББ у Дніпрі вирішують зимові проблеми

На відміну від комунальних підприємств міські ОСББ самостійно вирішують питання із прибиранням прибудинкової території. З посипанням доріжок та ганків у разі ожеледиці. Вони за свої гроші наймають двірників і за можливостями оплачують їхню працю, – передає сайт «Наше місто».

У «просунутих» товариств працюють не один, а два двірники.

– У нас із ожеледицею немає проблем, – вважає голова ОСББ «Старокозацька 35» Олексій Косоногов. – У нас працюють два двірники, яким взимку за очищення від снігу та посипання доріжок ми доплачуємо до їхньої ставки 20 відсотків. Щорічно купуємо 10 кілограмів солі. На наш погляд, це найкращий засіб проти ожеледиці та двірники у разі потреби посипають проблемні місця цією сіллю. Поки що травм не було!

Заради справедливості скажемо, що не всі ОСББ мають можливість утримувати відразу двох працівників. Проте проблему ожеледиці у своїх дворах вони вирішили.

– У нас скромні можливості, – розповідає Тетяна Данилова, голова правління ОСББ «Старокозацька 10 – Грушевського 3б». – Тому працює одна жінка, що приходить. Але у нас у кожному під’їзді стоїть лопата. Люди не ліниві. За потреби самі чистять сніг та прибирають лід. А пісок у нас свій. Колись купили цілу машину піску. Декілька мішків залишилися.

Втім, готовність ОСББ Дніпра до негоди перевірить сама зима.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version