Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Укрзалізниця запустила першу електричку Dnipro City Express: як виглядає

Ксенія Куземко

Укрзалізниця з 20 грудня запустила першу електричку в межах проєкту Dnipro City Express, який передбачає оновлення приміського залізничного сполучення в Дніпрі. Dnipro City Express поєднує максимально зручним сполученням, з використанням оновленого та сучасного рухомого складу, велике місто з його передмістям та містами. Як виглядає перша електричка дізнавалися журналісти “Нашого міста”.

На залізничному вокзалі Дніпра показали оновлений електропоїзд, що вже зранку 20 грудня відправився до Камʼянського за новим маршрутом.

Голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Лященко зазначив, на рік розраховують провезти 500 тисяч пасажирів.

В оновленому електропоїзді сучасні сидіння, є пандуси. Також серед оновленого рухомого складу– електровоз та тепловоз. Там встановлені холодильники та мікрохвильові печі, оновили й крісла в кабінах машиністів.

“Приміським рухом користується 13 тисяч пасажирів за добу з них 4 тисячі це між Дніпром та Камʼянським, тому такий маршрут обраний з урахуванням попиту пасажиропотоку”, – розповів директор регіональної філії “Придніпровська залізниця”  Олександр Момот.

У квітні 2024 року планують запустити такий електропотяг до Синельникового. Щоб поєднати максимально зручним сполученням, з використанням оновленого та сучасного рухомого складу, велике місто з його містами-сателітами.

Зазначається, що на першому етапі проекту Dnipro City Express курсуватиме за маршрутом Дніпро — Камʼянське. Час в дорозі в обох напрямках від початкової до кінцевої станції складе приблизно 40 хвилин, а вартість — від 12 до 18 гривень.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: