Site icon Наше Місто

 У Дніпрі назвали вулицю на честь загиблого воїна ЗСУ Юрія Лісняка (Відео)

Дніпровська вулиця Робкорівська отримала нову назву. Мешканці міста колективно звернулися до міськради із проханням назвати її на честь Юрія Лісняка – українського бійця, який загинув на лінії фронту у грудні 2022-го, пише «Наше Місто».

Юрій Лісняк разом з сином з перших днів повномасштабної війни боронив Україну у 128-й бригаді ЗСУ.

«Я сам колишній військовий, тому я розумію, як важливо пам’ятати та шанувати воїнів, які боронять нашу землю», – розповідає мешканець вулиці Вадим.

Під час опитування деякі дніпряни цікавились причинами перейменування вулиці. У топонімічній комісії пояснили, що вона була названа на честь рабкорів, які були ланками системи партійно-радянської преси.

«Це був дуже цікавий кластер суспільного життя у 20-ті – 30-ті роки. Це статус робочого кореспондента. Позаштатний довідник, дописувач. За великим рахунком людина, яка «доносила» та «капала» на усіх», – розповідає голова робочої групи топонімічної комісії Дніпровської міської ради Валентин Старостін.

Як стверджують у топонімічній комісії, наразі у місті є вже 15 вулиць, названих на честь українських воїнів. Активна дерусифікація Дніпра триває і досі.

Детальніше дивіться в нашому сюжеті.

Категорія: Важливо, Відео, Війна, Влада, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version