Site icon Наше Місто

У Дніпрі масово перевіряють продавців ялинок (Відео)

У Дніпрі масово перевіряють продавців ялинок (Відео)

Разом із початком сезону продажів ялинок у Дніпрі почали здійснювати рейди з виявлення нелегальних точок продажу різдвяних дерев. Правопорушників, які незаконно продають ялинки, чекають штрафи розміром до 1700 гривень. Про це повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на ДніпроТВ.  

Ялинки, які продаються на вулицях міста, мають бути чипованими, а їх продавці повинні мати документи на дозвіл торгівлі.

Один з продавців головних новорічних символів Іван розповідає, що вже понад 13 років займається торгівлею ялинками. З них 7 років – самостійно вирощує. За його словами, хоч до нового року ще чекати 2 тижні, дніпряни вже мають святковий настрій.

«Цьогоріч продажі розпочалися раніше, напевно, людям хочеться раніше наповнити дім святковим настроєм. Є ті, хто просить гілки, аби прикрашати ними домівки», – ділиться Іван.

Продавець розповідає, що вартість вічнозелених дерев стартує з 300 гривень. Їх привозять з різних областей України та навіть з закордону. Одна з найбільш популярних – ялинка з Данії. Але вона й найдорожча: від 1500 до 4000 гривень. Але за словами Івана, покупців це зовсім не лякає.

«Багато таких емоцій: “о, що це за краса?”. Людей не зупиняє навіть ціна, бо їм подобається. Насправді, що зараз півтори тисячі гривень? Стільки ж коштує букет хороших квітів», – каже він.

Продавці новорічних дерев мають дбати не лише про зовнішній вигляд ялинок, а й за відповідну документацію стосовно їхнього продажу. Таким чином, у 2023 році в Дніпрі визначили 117 офіційних точок продажу. Окрім того, за умовами договору торгівлі ялинками, підприємці мають прибрати непродані дерева і територію до 1 січня.

Для виявлення незаконних точок продажу в Дніпрі проводять систематичні перевірки. У поточному році порушників не було виявлено, а торік було зафіксовано лише три випадки. Рейди будуть проводитися до самого Нового року, і після цього інспекція перевірить, чи виконані заходи щодо ліквідації торгових точок підприємцями.

Категорія: Відео, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version