Skip to content

На 80 році життя помер відомий український художник з Дніпра

На 80 році життя помер відомий український художник з Дніпра

У Львові помер відомий український художник Володимир Лобода. Своє життя чоловік присвятив мистецтву: він був живописцем, графіком, скульптором, поетом та есеїстом, – повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на Фейсбук Надії Лиштви.

Володимир Лобода народився у 1943 році у Дніпрі. Тоді були складні воєнні часи. Його батько, український художник Віктор Лобода казав, що в цей тяжкий період Володимир народився, як протест війні.

«Час йшов, люди страждали, мучились, гинули. От у такому непевному часі люди народжувались, як протест війні, як торжество вічного життя на планеті!» (Віктор Лобода «Спогади городянина»).

Як і у його батька, творче життя Володимира було тісно пов’язане з Дніпром. Саме тут митець залишив багато своїх робіт, але, на жаль, не всі вони збереглись, зокрема фантастичні вітражі в магазині «Риба» та «Синій птах».

У 1981 році родина переїхала до Львова, але все одно багато часу проводила на хуторі на Дніпропетровщині.

Виставки своїх творінь митець проводив у багатьох містах країни, зокрема у Дніпрі, Львові, Києві, Харкові тощо.

Наразі твори дніпровського художника зберігаються у Львівській національній галереї мистецтв ім. Б. Г. Возницького, Національному музеї у Львові ім. Андрея Шептицького, Дніпропетровському художньому музеї, Харківському художньому музеї, а також в музеях, галереях та приватних збірках України, Польщі, США, Канади, Німеччини, Швейцарії.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: